Život i zdravlje

Što je ženama najvažnije u seksu?

24/09/2015

Najnovije istraživanje pokazalo je da je za dobar seks ženama najvažnija emotivna povezanost. No isto tako ih od seksualnih aktivnosti može odvratiti stres svakodnevice.

Istraživanje je provedena pomoću aplikacije kojom se računa vrijeme ovulacije – Kindarom, a njime se željelo otkriti jesu li stereotipi o ženama i seksu istiniti.

Otkriveno je da je više od polovine od 500 ispitanica glasalo za emotivnu vezu kao najvažniji aspekt dobrog seksa. Manje od četvrtine je pak reklo da je predigra nužna, a tek 10 posto žena je smatralo da je najbitnija komunikacija. Novotarije i učestalost seksa su, po značaju, dobile pak manje od pet posto glasova.

Istraživanje je otkrilo da više od polovine žena ima osjećaj da se ne seksaju dovoljno, a tri-četvrtine ispitanica izjavilo je da bi rado uživale u seksu tri puta sedmično.

Većina žena izjavila je da postižu orgazam bar jednom tokom seksa, dok najgori učinak na njihov seksualni život ima svakodnevni stres, koji je osvojio 39 posto glasova. Nakon toga je za loš utjecaj optužena nesinhroniziranost s partnerom, nedostatak želje ili samopouzdanja u svoj izgled.

Dobra vijest je da je gotovo petina žena izjavila da ne postoje nikakve prepreke u njihovom seksualnom životu, piše Independent.

Inače, jedno istraživanje provedeno ranije ove godine otkrilo je da žene preferiraju seks po noći, dok je muškarcima on draži ujutro.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.