Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sva u tonu: Vikendica u Engleskoj kao da je nacrtana (FOTO)

vikendica (1)

Kuća koja se nalazi u engleskoj pokrajini Sussex, iako djeluje kao kompletno uređena i funkcionalna porodična kuća, ona to zapravo nije. Projekat porodične kuće, iako zamišljen kao luksuzna engleska vikendica, ostavlja utisak otmjenog enterijera s punim komforom.

Riječ je o vikendici koja je u potpunom skladu s prirodom i koja pruža kompletan komfor i sve neophodne uslove, bilo da je riječ samo o vikendima ili o stanovanju.

Koncepcija opreme, materijali i boje naglašavaju prirodni i opuštajući stil ovog doma. Tu su drvo, tekstil u organskim bojama, zatim lan i mekana vunena tkanja, dok poneki naglašeniji desen unosi zanimljiv akcenat u prostor. Mada prevladava klasičan komadni namještaj, ovaj ambijent iskače iz stilske šeme zahvaljujući rustično obrađenom prirodnom materijalu i diskretno dizajniranom tekstilu.

Kuhinja je smještena u centru kuće i organizovana oko ostrva s radnom površinom. Ploča je izrađena od masivnog hrastovog drveta, baš kao i ploča stola u trpezarijskoj niši, koja pruža sve uslove za intimno porodično okupljanje i objedovanje daleko od gradske buke. Klupa u trpezariji opremljena je sjedištima i satucima u prirodnim tonovima i kontrastnih desena. Trpezarija u niši sa dva prozora prostrano je izolovana tako da se tu odigravaju najtopliji porodični susreti. Odmjerene boje tekstila nadoknađuju bogate zavjese.

[yuzo_related]

U dnevnom boravku podovi i plafon su u plavičastim, petrolej tonovima. Takođe, geometrijski jednostavna vinoteka smještena je u prostranu dnevnu sobu. Ova suzdržana boja je izabrana ne bi li do izražaja došlo sve ono što čini život jedne porodice.

Mada kupatilom dominiraju neutralni tonovi, ono je upečatljivo zahvaljujući formama poput lavaboa od drveta i mermera i drvene police s korpama. Slobodnostojeća kada organskog oblika nudi pun luksuz i udobnost, jer je ostatak kupatila zaštićen od prskanja vode staklenom pregradom.

Gostinska soba podsjeća na rustični stil prvog engleskog kotidža: tu su panelne zavjese na cvjetiće, masivna drena komoda i jednostavni kreveti moderne linije.

Na spratu, pod kosinom, nalazi se radna soba, osvijetljena okruglim prozorom. Na policama i u komodi ima dovoljno mjesta za sav radni pribor.