Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ispovijest ovisnika

Tako je počeo: Pare od ekskurzije, i to tuđe, stavio na kvotu 1.20

kockar

Novac koji bi imao, svakodnevno bi trošio na bingo, listiće i aparate. Kada bi sve izgubio posuđivao bi od prijatelja i poznanika da se kako on kaže “izvuče”

Ovisnost o kockanju jedna je od najgorih ovisnosti, ističe sagovornik TV1, mladić iz Lukavice (Istočno Sarajevo) čije ime nije otkriveno. Uplaćivanje jednog tiketa na dan kaže da nije nimalo bezazleno jer je on tako počeo.

U srednjoj školi je prokockao prve, za njega velike pare. I to tuđe. Od drugarice iz školske klupe koja mu je donijela novac za ekskurziju, a on je bio blagajnik.

Nakon prvog većeg gubitka, kaže da je počela njegova ovisnost. Novac koji bi imao, svakodnevno bi trošio na bingo, listiće i aparate. Kada bi sve izgubio posuđivao bi od prijatelja i poznanika da se kako on kaže “izvuče”, ipak realnost je da je sve dublje tonuo.

Na kraju je odlučio otići u Crnu Goru. Da pobjegne od svega. I spasio se. Našao je posao, i počeo vraćati pare ljudima kojima je dužan. Nakon svega vratio se u Lukavicu, ali više ga kockanje, kako kaže, ne zanima.

Pogledajte njegovu ispovijest…