Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Test koji otkriva kada ćete umrijeti

smrt

Pitanja je sastavio statističar i naučnik iz Univerziteta u Pensilavniji, a odgovori otkrivaju u kojoj životnoj dobi ste najbliži smrti.

Kako tvrdi ovaj test tačnost je oko 75 odsto. Ruzultati se temelje na podacima Američkog nacionalnog instituta za zdravlje i na osnovu miliona uzoraka koji su prikljupljeni u poslednjih deset godina. Pitanja obuhvataju prihode, obrazovanje, ljubavni status, fizička aktivnost, navike itd.

“Lakše je uticati na osjećaj sigurnosti nego promijeniti svoje gene. Želimo da poručimo ljudima kako mogu uticati na dužinu života i njegovog kvaliteta“, kazao je Lajl Angar, profesor na Univerzitetu u Pensilvaniji. Njegov savjet svima je da ne puše, da stavljaju siguroni pojas i da nose kacigu dok voze bicikl. Jedna od najvažnijih stavki je vežbanje, zbog prirode posla koji je specifičan za moderno doba.

“Možete da dobijete dva sata života sa jednim satom vežbanja. Osim toga, u starosti ćete biti zdraviji i bolje ćete se osećati. Ljudi koji su srezni i žive u ljubavnim vezama žive u prosjeku pet godina duže od onih koji ne žive tako“, napominje profesor.

Na sve ovo treba dodati da je genetika jedan od ključnih faktora.

Test je na engleskom i zahtijeva elementarno poznavanje engleskog jezika.

Test riješite ovdje.