Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Tokom Simpozija iz dječje hirurgije i urologije izvest će se 14 zahtjevnih operacija

simpozij djecija hirurgija
FOTO: Fena

Među eminentnim liječnicima iz Evrope su Stehr Maximilian, Darko Kropfil, Inga Kunz, itd

Devetnaesti simpozij iz dječje hirurgije i urologije otvoren je u četvrtak na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i okupio je veliki broj liječnika iz Kanade, Njemačke, Švicarske, Italije, Turske, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije te iz svih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini.

Simpozij je otvorio zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, a svečanosti otvorenja su uz liječnike nazočili su i mnogi uglednici iz javnog, društvenog i političkog života Bosne i Hercegovine.

Direktor SKB-a Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić, koji je također i predsjednik Organizacijskog odbora, je kazao kako je ponosan  što se svake godine tokom Simpozija obavi oko petnaestak vrhunskih operacija, zbog kojih inače djeca idu u druge zemlje.

simpozij kvesic djecija hirurgija
FOTO: Fena

Po njegovim riječima, djeca iz cijele BiH dolaze u Mostar bez ikakvih uputnica i dokumenata.

Među eminentnim liječnicima iz Evrope su Stehr Maximilian, Darko Kropfil, Inga Kunz, itd.

Kako je kazao, u operativnom dijelu Simpozija prenijet će vještine i nove tehnike od stručnjaka te rješavati kompleksne situacije zajedničkim timskim radom s mladim liječnicima u dječjoj hirurgiji.

Tokom Simpozija, i ove će godine, pored aktualnih tema na predavanjima, eminentni stručnjaci izvesti 14 zahtjevnih operativnih zahvata koji će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta. Na taj način mali pacijenti dobivaju vrhunsku uslugu, a liječnički tim iz SKB Mostar, kao i ostali sudionici, imaju priliku učiti od najboljih.

simpozij djecija hirurgija
FOTO: Fena

 – Ujedno je ovo prilika da mladi liječnici, u prvom redu specijalizanti dječje hirurgije i urologije nauče nešto novo i upotpune nova znanja u području ovih oblasti. Također je ovo prilika da upoznaju uživo vrhunske liječnike iz svijeta i steknu nova prijateljstva –  rekao je prof. dr. Ivan Ćavar, dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Predstojnik Klinike za ulologiju KBC Sestara milosrdnica iz Zagreba prof.dr.sc. Borislav Spajić je istaknuo dobru suradnju medicinskih fakulteta iz Zagreba i Mostara, ocjenjujući kako ih u Mostaru više praktički i ne trebaju za pomoć jer su izrasli u samostalnu instituciju koja imaju svoje kadrove te ime i prezime.   

simpozij djecija hirurgija kvesic covic
FOTO: Fena

Organizator Simpozija je Sveučilišna klinička bolnica Mostar u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.