Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sa udruženjem Pomozi.ba

Turistička zajednica KS priredila nezaboravan obilazak Sarajeva mališanima iz Vareša

djeca vares (1)

Posebno oduševljenje izazvala je posjeta Vijećnici koja nam je obezbijedila ulaznice i priča o Sarajevu kao susretu kultura i spoju Istoka i Zapada

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na čelu sa predsjednikom Kenanom Magodom, a u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba, jučer je organizirala cjelodnevni izlet za štićenike Ustanove za prihvat i odgoj djece “Mala škola” iz Vareša.

Dvadesetak dječaka i djevojčica školskog i predškolskog uzrasta dobilo je priliku da upozna prirodne ljepote i kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva uz stručno vođenje puno ljubavi i poklone sa logotipom Visit Sarajevo, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Zahvaljuljući KJKP Park koji je obezbijedio ulaznice za Pionirsku dolinu i ZOO centar, djeca su uživala u edukativnim i zanimljivim sadržajima, vidjeli lava, medvjede, vukove, lame, jelene i mnoštvo drugih stanovnika ovog zoološkog vrta, a najmlađima je najveću radost pričinilo hranjenje razigranih lemura i vožnja vozićem.

Posjetu su nastavili vožnjom žičarom do naše olimpijske ljepotice Trebevića, a gosti nisu krili da su zapanjeni spektakularnim pogledom na Sarajevo, ali i zanimljivostima o bob stazi i olimpijskom nasljeđu Sarajeva, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Posebno oduševljenje izazvala je posjeta Vijećnici koja nam je obezbijedila ulaznice i priča o Sarajevu kao susretu kultura i spoju Istoka i Zapada. Posjetili smo Baščaršiju i stare zanatske ulice, te četiri vjerska objekata koji pripadaju različitim monoteističkim religijama i vidjeli zašto Sarajevo s pravom nosi titulu “evropskog Jerusalema”. Obilazak Sarajeva ne bi bio potpun bez najukusnijih ćevapa kojima nas je počastila sarajevska ćevabdžinica Petica Ferhatović, a najljepše iznenađenje mališanima su priredili fudbalski reprezenativci Bosne i Hercegovine koji su ih ugostili na svom treningu i poklonili im potpisane dresove, navodi se u saopćenju.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo iskazuje zahvalnost svim učesnicima koji su pomogli da gostima iz Vareša boravak u Sarajevu učinimo ispunjenim radosnim sadržajima i nezaboravnim uspomenama, poručili su iz Turističke zajednice KS.