Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Rusiji pala “krvava kiša”, svi se čude osim Engleza: “Ovo nije slučajno”

kisa-rusija-glavna

Društvenim mrežama kruže fotografije i snimke zanimljivog fenomena koji je jučer zabilježen u Sibiru. Naime, vlasnici automobila na parkiralištu u ruskom gradu Noriljsku svoje su limene ljubimce zatekli prekrivene – krvavom kišom.

Kako je vidljivo na fotografijama koje su prenijeli i brojni portali, automobile i parking prekrila je smeđe-crvena voda, a pojedini engleski mediji povezali su ovu pojavu s trijumfom svoje reprezentacije.

Podsjetimo, Englezi su, igrajući u crvenim dresovima, pobijedili u dramatičnom ogledu osmine finala protiv Kolumbije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Engleskim navijačima na društvenim mrežama se svidjela slučajnost što je krvava kiša pala istog dana kada su i oni slavili u crvenim dresovima.

“Kako je moguće da je na SP u Rusiji stalno sunce, a kod nas haraju oluje?”

Uzrok ovog fenomena je brzo otkriven. Naime, u Noriljsku je smješten metalurški kombinat GMK Noriljski nikelj čiji je glasnogovornik za agenciju TASS kazao kako javnost ne treba strahovati te da je kiša vjerovatno “posljedica crvenkaste prašine koja je ostala nakon čišćenja krova. Prašina je bila spremljena za transport, ali je zapuhao vjetar koji ju je raspuhao i odnio u visine, a onda se pomiješala s kišom”.

Noriljsk je središte regije u kojoj se vade nikal, bakar, kobalt, platina i ugljen.

https://www.instagram.com/p/BkwotWylsea/?utm_source=ig_embed