Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oksana Voevodina

Udala se za kralja, a onda se nakon dva dana slučajno javila na njegov telefon…

OKSANA1 (1)

Insistirao na tajnosti njihovog islamskog vjenčanja u Maleziji i kasnije ruske ceremonije, ali detalje su otkrili njegovi prijatelji, a za ruski Channel One progovorila je nedavno i 27-godišnjakinja

Ruskinja koja se udala za bivšeg kralja Malezije otkrila je kako se javila na njegov mobitel dva dana nakon vjenčanja i kaže da je tada češka manekenka vikala na nju tvrdeći da je ona njegova žena.

Oksana Voevodina (27) i njen bivši suprug Sultan Muhammad V usred su spora oko očinstva Oksaninog 9-mjesečnog sina Leona s njim, no 50-godišnji Sultan tvrdi da dijete nije njegovo.

Bogati Sultan Muhammad koji je prije 13 mjeseci napustio prijestolje nakon braka s bivšom Miss Moskve ne priznaje njeno dijete za koje ona kaže kako je jedini njegov sin i nasljednik. Sultan je iskoristio islamsko pravo da se razvede od nje i par je sad u oštroj finansijskoj bitki, prenosi Daily Mail.

Oksana je rekla da je tadašnji kralj – poznat kao Faris – insistirao na tajnosti njihovog islamskog vjenčanja u Maleziji i kasnije ruske ceremonije, ali detalje su otkrili njegovi prijatelji, a za ruski Channel One progovorila je nedavno i 27-godišnjakinja.

Ona kaže kako se dva dana nakon javila na njegov telefon dok je bio u kupaonici. Pisalo je da zove “Bob” i ona je mislila da se radi o američkom prijatelju koji mu želi čestitati na vjenčanju.

“Javila sam se i čula histerični ženski glas koji je vikao na mene da je ona njegova žena”, kaže.

Zbog tog poziva izbila je svađa između nje i sad već bivšeg supruga. Kaže da joj je Sultan rekao kako mu je ona jedina žena, no ona je kasnije pokazala navodni bračni certifikat iz njegovog braka s Čehinjom. A, naravno, i fotka sa tajnog vjenčanja kralja i Čehinje iz 2010. brzo je isplivala u javnost.

On još nije odgovorio na te optužbe, a Roksana je za ruske medije izjavila čak i kako strahuje za svoj život i život svog sina.

“Moj je jedini cilj živjeti u miru i odgajati sina. Voljela bih kad bih mogla sklopiti sporazum, sklopiti prijateljstvo s bivšim mužem”, kazala je.

Odbacila je milion dolara koje joj je prvo ponudio, jer je tako “namjeravao da je ušutka”, rekao je njen advokat Ivan Melnikov.

“Oksana ne traži ništa veliko za sebe. Kaže da će sama sve riješiti. Ali ona očekuje da on osigura dijete”, kazao je advokat.

“Ovu sumu od milion dolara dao joj je samo da bi je ušutkao. Trebala je uzeti novac, i što onda …? Mogli su joj oteti dijete nakon što bi joj dali taj novac. Biste li prodali svoje dijete za milion dolara? Naravno da ne”, rekao je advokat.

Upitana želi li da njen sin bude budući malezijski kralj, Oksana je odgovorila:

“Želim da izraste u dobrog, pristojnog čovjeka. Na njemu je da odluči želi li biti kralj. Tu će odluku donijeti kad odraste i bude u stanju donositi svjesne odluke”.