Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

idealan hemijski sastav

Ulje crnog kima i njegova čudesna moć

Ono po čemu je ovo ulje naročito poznato je između ostalog i svojstvo da može ojačati imunitet, jer je odličan imunomodulator

Malo ko nije čuo za ulje crnog kima i njegovu gotovo čudesnu iscjeljujuću moć.

Riječ je o hladno cijeđenom ulju koje ima idealan hemijski sastav – posjeduje brojne aktivne sastojke: vitamine B komplexa (B1,B2,B3,),minerale-željezo, kalcijum, bakar, cink i fosfor, proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline (omega 3 i omega 6), tiamin, niacin, folnu kiselinu, beta karotin, nigelon, timokinon, beta sitosterol i mnogo drugih vrijednih sastojaka. 

S toga je veliki broj ozbiljnih bolesti na koje crni kim dleluje povoljno : 

-autoimune bolesti poput multiple skleroze,reumatoidnog artritisa i psorijaze 

-astma,alergije,hronični umor,smanjeni imunitet,razne upale i infekcije

-glavobolja, bronhitis, kašalj, prehlada, bolovi u želucu i crijevima, hemeroidi, bolovi u zglobovima i mišićima i mnoge druge.

USPOSTAVLJA PRAVILAN RAD IMUNITETA

  Ono po čemu je ovo ulje naročito poznato je između ostalog i svojstvo da može ojačati imunitet, jer je odličan imunomodulator.

Jačanje rada imuniteta ključno je za obranu protiv vanjskih napadača – virusa, bakterija, gljivica i parazita.
Jak imunitet najbitnija je stavka u obrani od većine bolesti. Ako je imunitet slab, tijelo postaje podložno bolestima.
Uz pomoć crnog kima imunološki sustav koji je ispao iz ravnoteže ponovo se harmonizira i na prirodan način postiže optimum.  

DJELOVANJE ULJA CRNOG KIMA NA ALERGIJE

Snažno imunomodulatorno djelovanje ulja crnog kima daje izvanredne rezultate kod alergičara. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma, a tretman kod alergija najbolje je započeti nekoliko mjeseci prije kritičnog perioda.

Zbog svog hemijskog sastava, koji uključuje i nezasićene masne kiseline, ovo ulje pokazuje povoljan učinak  i na astmu (djelovanje omega 3 kiselinena),te na autopijski dermatitis (zbog omega 6 kiseline) 

Potražite u svim apotekama.

Pakovanje : 180 kapsula ,  Cijena 25,00-26,oo KM