Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Supruga poginulog košarkaša

Vanessa Bryant se oglasila o slikama s mjesta nesreće koje dijele policajci

kobe-bryant

Vanessa je lično posjetila šerifov ured na dan nesreće te “zatražila da mjesto pada helikoptera proglasi zonom nad kojom je zabranjeno letjeti i da se zaštiti od fotografa”

Supruga preminulog košarkaša Kobea Bryanta Vanessa zatražila je da se najstrože kazne policajci iz Los Angelesa koji su dijelili fotografije s mjesta nesreće u kojoj su poginuli njen suprug i kćerka, kao i sedmero drugih ljudi.

Los Angeles Times prošle je sedmice objavio vijest kako je izvor povezan s ovim slučajem vidio jednu od fotografija s mjesta nesreće na mobitelu policajca koji nije imao nikakve veze s istragom ove nesreće.

Dijeljenje fotki na kojima se nalaze tijela ljudi koji su izgubili život u nesreći Vanessa Bryant je nazvala “neoprostivim i jadnim”.

Prema navodima njenog advokata Garyja Robba, Vanessa je lično posjetila šerifov ured na dan nesreće te “zatražila da mjesto pada helikoptera proglasi zonom nad kojom je zabranjeno letjeti i da se zaštiti od fotografa”.

“To je za nju bilo od najveće važnosti kako bi se zaštitilo dostojanstvo žrtava i njihovih porodica. U to nas je vrijeme šerif Alex Villanueva uvjerio da će poduzeti sve mjere kako bi se zaštitila privatnost porodice, a prema našim saznanjima, to je obećanje i ispunio”, stoji u navodu odvjetnika koji je Vanessa objavila na Instagramu.

Advokat je također naveo da dijeljenje ovih fotografija smatra “neizrecivim kršenjem ljudskog dostojanstva, poštovanja prema žrtvama i privatnosti žrtava i njihovih porodica”.

Zatražili su “najstrožu moguću kaznu” za osobe koje su te fotke podijelile te objavu njihova identiteta kako bi se osigurali da se spriječi daljnje dijeljenje fotografija.

Navedeno je kako je Vanessa Bryant “apsolutno slomljena” zbog ove situacije te da je zahvalna osobi koja je prijavila dijeljenje fotografija.

LA Times navodi da zasad nije otkriveno koliko su se fotografije proširile ni ko je sve uključen u njihovo dijeljenje. Nejasno je jesu li službenici sami snimili fotografije ili su ih dobili od nekog drugog. Pišu i kako je šerif naredio policijskim službenicima da obrišu sve fotografije s mjesta nesreće.

“Šerif je duboko uznemiren idejom da bi njegovi službenici mogli napraviti tako nešto. Bit će provedena temeljita istraga u cijelom odjelu s osobitim naglaskom na zaštitu privatnosti i dostojanstva žrtava i njihovih porodica”, navedeno je u saopćenju iz šerifovoh ureda.