Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvaranje u subotu

Više od 100 svjetskih masera ovog vikenda u Sarajevu

takmicenje masaza pr (1)

Ovo je svakako i prilika za dodatnu promociju turizma, promociju zdravlja i zdravog načina života

Više od 100 najboljih masera iz 19 zemalja svijeta okupiće se ovog vikenda u Sarajevu na Međunarodnom takmičenje u masaži koje će se održati hotelu “Hills”.

Ceremonija svečanog otvaranja je u subotu u 9 sati.

Organizator prvog događaj ovakve vrste u Bosni i Hercegovini je Udruženje fizioterapeuta, frizera i kozmetičara “Sinergija”

“Sve je spremno da na jednom mjestu po prvi put u Bosni i Hercegovini okupimo i ugostimo najbolje masere iz svih krajeva planete. Očekujemo da će organizacija prestižnog takmičenja potpomoći razvoju i unapređenju u oblasti masaže. Biće to prilika za razmjenu iskustava, dodatnu edukaciju i razmjenu najsavremenijih dostignuća u ovoj oblasti. Ovo je prilika da se na jednom mjestu vide najuticajnija imena iz ove oblasti i pokažu svoje znanje i umijeće”, kazala je Edita Ćosvić, predsjednica Udruženje fizioterapeuta, frizera i kozmetičara „Sinergija“.

Uz predstavnike Bosne i Hercegovine nastupiće i maseri Danske, Belgije, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Italije, Francuske, Meksika, Grčke, Izrael, Kazahstan, Mađarska, Hrvatska, Rusije, Engleske i Tajlanda.

Pravdu će dijeliti renomirane sudije, njih 30 sa internacionalnom licencom.

“Ovo je svakako i prilika za dodatnu promociju turizma, promociju zdravlja i zdravog načina života. Od bh. takmičara glavna uzdanica je prošlogodišnji osvajač trećeg mjesta na Spa talentu održanom u Italiji, naš Asmir Hajduković. Tu je i Amila Bašić, Ismail Ramić, Danijela Furtula, Ajla Sinaldžić… Nastupiće u kategorijama švedska masaža, velsne, početnici, tarapeutska i slobodni stil”, dodala je Edita Ćosvić.