Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turizam

Više od 500 učesnika na prvoj etapi ovogodišnje Una regate

l_ee19cecd10a2b64d77bd284e3aec8af8

Na Štrbačkom buku bit će organiziran i sadržajan prateći i zabavni program

Više od 500 učesnika startalo je jutros sa veslanjem na prvoj plovnoj dionici ovogodišnje 48. Internacionalne turističke Una regate od Martin Broda do Štrbačkog buka.

– Uz pomoć Federalne vlade, Američke razvojne agencije “USAID”, te ostalih partnera, pokrovitelja i sponzora potvrdili smo međunarodni renome i predznak. Prema Štrbačkom buku krenulo je više od 500 učesnika, u ukupno 70 plovila. Ručak za sve učesnike organiziran je u Kulen Vakufu, a dolazak na najatraktivniju destinaciju u Nacionalnom parku Una očekujemo u poslijepodnevnim satima – kazao je direktor Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarildo Mulić.

Na Štrbačkom buku bit će organiziran i sadržajan prateći i zabavni program.

– Sve učesnike i posjetitelje kampa zabavljat će bihaćki tamburaški sastav Bedem, a bit će organizirani i mnogi animacijski sadržaji. Ipak, vrhunac regate očekujemo sutra, kada će na drugu etapu prema Bihaću krenuti više od 1. 000 učesnika i 100 plovila. Mislim da nas u Bihaću čeka još jedna nezaboravna noć – dodao je direktor Mulić.

Učesnici ovogodišnjeg izdanja regate pristigli su iz svih dijelova BiH, regiona, Evrope, ali i sa drugih kontinenata.

– Djevojka i ja smo se zatekli u Bihaću i odlučili se prijaviti za učešće na regati. Već smo na početku oduševljeni, a nadam se da će nas poslužiti i lijepo vrijeme – riječi su Andreasa iz Austrije.