Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Perna Canaliculis"

ZELENOUSNA ŠKOLJKA Prirodna pomoć kod poteškoća sa zglobovima

bijela-copy (1)

Zelenousna školjka (Perna Canaliculus) je sposobna zaustaviti sintezu nekih slobodnih radikala (PGE 2) i leukotriena, koji su odgovorni za upalne reakcije i boleće simptome

Biser mora, novozelandska zelenousna školjka (lat. Perna Canaliculus), živi pred čistim obalama Novog Zelanda. Njezini se sastojci, zbog značaja koji imaju za zdravlje zglobova, cijene u cijelome svijetu.

Perna Canaliculus sadrži 10 različitih mineralnih sastojaka, 8 važnih L-aminokiselina, enzime i elemente u tragovima, koji su svi važni za vezivno tkivo i hrskavicu.

Ako redovno uzimamo sastojke, pridobijene iz tih školjki, uređuje se viskoznost zglobnih maziva i tjelesnih tekućina, posve se poboljša također krvna cirkulacija, uspori se odlaganje mokraćne kiseline u zglobovima i pospješuje njeno izlučivanje.

Zelenousna školjka (Perna Canaliculus) je sposobna zaustaviti sintezu nekih slobodnih radikala (PGE 2) i leukotriena, koji su odgovorni za upalne reakcije i boleće simptome. Prehrambenu dopunu sa Zelenousnom školjkom savjetujemo prije svega starijim ljudima, osobama s prekomjernom težinom, sportašima i svima, koji se rekreativno bave sportom.

Farmakološka istraživanja su pokazala znatnu ljekovitu moć kod pacijenata sa oboljenjem kostiju, reumatičnim teškoćama, teniskim lakatom, osteoporozom (naročito za žene prije i poslije menopauze), artrozom i artritisom. Prije svega kod kroničnih teškoća u zglobovima i kostima, kad postanu osobe otporne na terapije, Perna Canaliculus je centralni element na kojem počiva liječenje. Gibljivost zglobova je veoma važna i omogućava, da ljudi mogu aktivno sudjelovati u društvenom životu.