Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Život nakon afere: Gdje je danas Monica Lewinsky?

lewinsky2

Prije 19 godina tadašnji predsjednik SAD-a Bill Clinton (70) priznao je da je imao ljubavnu aferu sa svojom neplaćenom stažisticom Monicom Lewinsky. Tad 22-godišnja Monica svojim je svjedočenjem izazvala golemi skandal.

Monica, kći njemačkih Jevreja koji su od nacista prvo pobjegli u El Salvador, a onda u SAD, rekla je da je s Clintonom između 1996. i 1997. u Bijeloj kući devet puta imala odnose. Monicina majka, Marcia Lewis, navodno je godinama ljubovala s opernim pjevačem Placidom Domingom pa su mediji insinuirali da sve žene iz porodice vole biti ljubavnice.

Nakon skandala, u Kaliforniji je dizajnirala torbice i promovisala preparate za mršavljenje. Gubitak kila bio joj je posebno važan jer su je krajem devedesetih mediji prozivali bucmastom ljubavnicom.

Otad je izgubila dvadesetak kilograma. Odselila se 2005. u Englesku i završila psihologiju. Danas je aktivistkinja koja se bavi problemom bullyinga među mladima i predaje na fakultetu.

– Nema muškarca jer ona voli Billa. Sutra bi se opet s njime spetljala da može. Zato i nema djece, a privatan život ne skriva, nego ga nema, tvrde njezine poznanice.

Od afere, Lewinsky nije imala niti jednu dužu vezu.