Život i zdravlje

Znakovi koji odaju da je žena upravo imala seks

13/09/2015

Muškarce je relativno lako prepoznati čim su imali seks. Hodaju pola metra iznad zemlje, zvižde i pozdravljaju ljude koje inače izbjegavaju u širokom luku. Ako i niste sami provalili, velika je vjerovatnoća da će vam se i sam pohvaliti, pogotovo ako je nakon dugog flertovanja konačno ulovio djevojku koja mu se sviđa.

Međutim, kako stvari stoje sa ženama? Kako prepoznati da je i ona vidjela akciju prošle noći, osim ako nema istu odjeću od jučer (ili mušku košulju), čudno hoda, ima raščupanu kosu, šljivu na vratu ili razmazane ostatke šminke? Evo odgovora.

Više vas privlači

Što ima više seksualnih aktivnosti u životu, njeno tijelo će lučiti više feromona, hemijskih glasnika kojima je cilj da privuku suprotan pol. Zapravo, ako stojite pored nje i osjetite vaš motor kako se pali, velika je vjerovatnoća da je ona već imala seks. Više sreće drugi put…

Sretnija je

Istraživanje na 15 hiljada ljudi pokazalo je da su oni koji imaju seks dva ili tri puta sedmično, 55 odsto srećniji od onih koji su u periodu suše. Zato posmatrajte te znakove, pogotovo ako je sretnija nego inače.

Ne prigovara

Hormon oksitocin je čini zadovoljnijom. Žena koja je upravo imala seks ne zvoca mnogo i ne zakera… Ona ne primjećuje svakodnevne gluposti koje je inače nerviraju.

Zgodnija je nego inače

Naučnici su dokazali da je ljudsko tijelo daleko zdravije kad praktikuje seks. Mišići se razgibaju, krvotok procirkuliše, što je uvijek dobro. Ako vam se čini zgodnija nego inače, a nije upisala nikakav novi kurs za vježbanje, znajte šta je u pitanju.

Naspavana je

Žene nakon orgazma luče za 30 odsto više hormona prolaktina, koji je zadužen za lakši ulazak u duboki san. Duboki san = dobar san. Ako je vidite naspavanu i hornu za posao, možda je nakon seksa odlično spavala.

Manje je zahtjevna

U ovom slučaju uključuje se hormon oksitocin, koji će je učiniti zadovoljnijom, pa neće biti toliko razdražljiva. Ovaj znak ćete vjerovatno najlakše prepoznati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.