sazvao presicu

Aguero u suzama potvrdio da njegova nogometna karijera gotova

New Project – 2021-12-15T125553.561

Kao 15-godišnjak imao je operaciju na srcu, a 2017. godine je na prijateljskoj utakmici između Nigerije i Argentine završio u bolnici nakon što je u poluvremenu kolabirao u svlačionici

Arnetinska nogometna zvijezda Sergio Aguero je na današnjoj press konferenciji na Camp Nouu objavio da završava karijeru.

Jedan od najubojitijih napadač u novijoj istoriji nogometa morao je izaći iz igre pred kraj prvog poluvremena utakmice između Barcelone i Alavesa krajem oktobra nakon čega je utvrđeno da ima problema sa srcem. Liječnici su mu savjetovali da je najbolje da prestane igrati nogomet što je Argentinac potom i napravio.

Agüero uopće nije mogao govoriti na početku press konferencije, a kad je došao k sebi jedva je spajao rečenice te u emotivnom istupu rekao:

“Ova konferencija sazvana je kako bih vam rekao da prestajem igrati nogomet. Strašno mi je teško, ali je zdravlje najvažnije. Imao sam uz sebe najbolje liječnike koji su mi rekli da je ovako najbolje. Tražili smo sve načine na koje bih mogao ponovno igrati, ali nije bilo nade. Ponosan sam i sretan zbog svoje karijere. Od kad sam imao pet godina sam sanjao da ću biti nogometaš i da ću igrati u prvoj argentinskoj ligi. Nisam mislio da ću doći do Evrope. Želim se zahvaliti svima, Independienteu i Atletico Madridu koji se kladio na mene kao 18-godišnjaka. Hvala svim ljudima u Manchester Cityju, oni ionako znaju šta osjećam prema njima. Doći u Barcelonu, jedan od najvećih klubova na svijetu, bilo je nevjerovatno, ali je ispalo kako je ispalo. Naravno, hvala svim mojim suigračima u reprezentaciju, Argentinu volim više od ikoga”.

Zastrašujuća statistika

Agüero je na Camp Nou stigao ljetos kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Manchester Cityju u kojem je bio deset godina. Za Barcelonu je zabio samo jedan gol u pet nastupa i to u Clasicu, a najveći trag ostavio je u Manchester Cityju u kojem je u 390 utakmica zabio 260 golova uz 73 asistencije. Zabio je ključan gol u istoriji toga kluba 2012. godine u zadnjem kolu prvenstva u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu 3:2 protiv QPR-a čime je City osvojio prvi naslov prvaka nakon 44 godine. Za Atletico Madrid je u 230 utakmica zabio 100 golova uz 45 asistencije, a za argentinsku reprezentaciju 41 gol u čak 101 nastupu.

Agüero je kao 15-godišnjak imao operaciju na srcu, a 2017. godine je na prijateljskoj utakmici između Nigerije i Argentine završio u bolnici nakon što je u poluvremenu kolabirao u svlačionici. No, tad pregledima nije utvrđeno da ima neke veće probleme zbog kojih bi trebao prestati igrati.