Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Benitez: Potrebno je promijeniti finansijska pravila u Premier ligi

benitez

Rafael Benitez, menadžer Newcastle Uniteda, danas je kazao da je možda neophodno promijeniti finansijska pravila ukoliko Premier liga i dalje želi ostati zanimljivo takmičenje, u kojem svaki tim može pobijediti svakoga, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon nedavnog duela Newcastle i lidera Manchester Citya na “St James Parku“ kojem su gosti slavili sa 1:0 i nastavili pobjedonosni niz, Josep Guardiola je kazao da je “veoma teško igrati protiv timova koji ne žele igrati“.

“Uradili smo što smo morali da uradimo. Nismo željeli samo remi, željeli smo i pobijediti. Kao stručnjak možete dati samo svoje mišljenje, a kao menadžer morate preuzeti odgovornosti“, kazao je Benitez za britanske medije i nastavio:

“Guardiola je bio jasan. On igra protiv timova različitih pristupa. Ako želite zadržati Premier ligu konkurentnom, možda ćete morati promijeniti pravila.“

Benitez je od novinara upitan i koje su njegove “mete“ tokom zimskog prelaznog roka.

“Neću pričati o drugim klubovima, drugim igračima, drugim transferima. Skoncentrisaću se na fudbal i to je to“, zaključio je menadžer “svraka“.

Newcastle United, nakon povratka u englesku elitu, vodi bitku za opstanak. Nakon 20 odigranih kola zauzima 15. poziciju sa 18 bodova i udaljen je svega bod od zone ispadanja. Benitezova ekipa će u subotu dočekati Brighton.