Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osvajač Svjetskog prvenstva

Bivši italijanski reprezentativac mora u zatvor zbog povezanosti s mafijom

iaquinta

Talijanski mediji potvrdili su vijest kako je Iaquinta osuđen na dvije godine zbog ilegalnog posjedovanja oružja, ali i zbog navodne suradnje s mafijom zbog čega je osuđen na dvije godine zatvora

Bivši nogometni reprezentativac Italije i nogometaš Juventusa, Vicenzo Iaquinta prije nekoliko je godina preko noći nestao s nogometne scene i to nakon što ga je policija optužila za saradnju s mafijom.

Kao vođa čitave priče optužen je i njegov otac koji bi mogao dobiti čak 19 godina zatvora.

Italijanski mediji potvrdili su vijest kako je Iaquinta osuđen na dvije godine zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Ali i zbog navodne suradnje s mafijom zbog čega je osuđen na dvije godine zatvora.

Napadač je odlučio i progovoriti o čitavom slučaju za kojeg tvrdi kako mu je uništio život.

– Ovo je sramota, uništili su mi život, a nisam ništa krivo napravio. Patim kao pas već četiri godine i to ne samo ja već moja čitava porodica, a niko nije učinio ništa pogrešno. Moja borba neće prestati. Ja sam osvojio Svjetsko prvenstvo s Italijom. Pravda će doći na vidjelo, poručio je Iaquinta.

Legendarni fudbaler s Italijom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine. Za Azzure je odigrao 40 utakmica i postigao šest pogodaka.

Najveći trag ostavio je u Udineseu u kojem je igrao od 2000. do 2007. godine postigavši 58 golova u 176 nastupa, dok je za Juventus igrao od 2007. do 2013. godine i zabio 30 puta u 86 utakmica.