Dio u novcu, dio u gorivu

Poslovođa i radnici pumpe “ispumpali” 180.000 KM

nestro petrol krađa
benzinska_pumpa

Kao radnici benzinske pumpe Nestro petrol u Novoj Topoli nezakonito sebi uzeli oko 180.200 maraka, dio u novcu, a dio u gorivu

Krim-policija iz Gradiške podnijela je izvještaj protiv šestorice muškaraca. Tereti ih se da su kao radnici benzinske pumpe “Nestro petrol” u Novoj Topoli nezakonito sebi uzeli oko 180.200 maraka. Dio u novcu, a dio u gorivu i ostaloj robi, potvrđeno je “Nezavisnim“.

Nezvanično, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka su za pronevjeru prijavljeni Miroslav Mirjanić (36), Duško Čuturilo (27), Njegoš Popravak (36), svi iz Gradiške, te Miljan Pačavra (40) iz Banjaluke i Miroslav Opačić (39) iz Laktaša.

Također nezvanično, za pronevjeru, ali i utaju, prijavljen je i Darko Dodik (44) iz Laktaša. On je osumnjičen da se o zakon ogriješio kao poslovođa ove benzinske pumpe.

Njih šestoricu terete da su od novembra prošle pa sve do februara ove godine kao radnici benzinske pumpe Nestro petrol nezakonito uzeli artikle i novac. Ukupne vrijednosti oko 143.500 KM.

Međutim, poslovođa se, sudeći po policijskom izvještaju, dodatno “omastio” kešom.

“D.D. je osumnjičen i da je kao poslovođa benzinske stanice od pazara uzeo oko 36.700 KM, koje je kao ovlašteno lice bio dužan položiti na žiro račun benzinske stanice”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Isti slučaj kod “Neškovića”

Zanimljivo je da je gradiška policija i u septembru imala posla na jednoj benzinskoj pumpi. I tada u Novoj Topoli.

Krim-policajci su tada, iz pripremljene zasjede, u krađi goriva na benzinskoj pumpi “Nešković” u Novoj Topoli uhvatili radnika pumpe Milana V. (38) i njegovog poznanika Nikolu M. (21).

Tako je realizovana akcija “Dizel”, koja je pripremana duži period.

“Sumnja se da su njih dvojica gorivo krali uz pomoć potopne pumpe i crijeva”, kaže izvor za Nezavisne.

Oni su osumnjičeni da su od septembra prošle do septembra ove godine na benzinskoj pumpi izvukli oko 10.000 litara goriva kroz otvor podzemne cisterne u prethodno spremljene plastične kanistere.

Pretresene su kuće ovog tandema te pronađeni dokazi – kanisteri s gorivom, ručno izrađena oprema za izvlačenje goriva iz podzemnih tenkova i drugo.