Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kartonijada

Hrvatski sudac nakon batina u Sinju sinoć nastavio “po svome”

ivan bebek

Bebek je tako u Evropi nastavio voditi kontraverzne utakmice, pune kartona, a često i dvojbenih sudačkih odluka

Hrvatski nogometni sudac Ivan Bebek u trećem pretkolu Lige prvaka sudio je prvu utakmicu nakon napada i premlaćivanja u Sinju prije deset dana. Uzvratni susret u Kijevu između domaćeg Dinama i Club Bruggea (3:3) hrvatski sudac obilježio je novom kartonijadom.

Bebek (42) je na uzbudljivom meču pokazao dva crvena i ukupno deset žutih kartona. Domaćinima je u 82. minuti zbog drugog žutog kartona isključio Burdu, a gostima dvije minute kasnije Taua.

Ali ukrajinskoj i belgijskoj ekipi nije smetalo što ih je Bebek sveo na “desetke”. U zadnjih sedam minuta meča i sudačke nadoknade postigle su ukupno tri gola. Domaćini jedan, a gosti dva. Brugge je izborio prolazak u play-off jer je u prvom susretu pobijedio 1:0.

Bebek je tako u Evropi nastavio voditi kontraverzne utakmice, pune kartona, a često i dvojbenih sudačkih odluka. Primjerice, na debiju u Ligi prvaka 2007. dosudio je po dva crvena kartona i penala na utakmici Lazija i Werdera.

Prije tri godine teško je oštetio Fenerbahče na uzvratu osmine finala Evropa lige kod Brage. Gostima je pokazao čak tri crvena kartona i tako omogućio prolaz u četvrtfinale portugalskoj ekipi koja je pobijedila 4:1 i tako nadoknadila 0:1 iz Istanbula.

Na Bebeka je nakon toga u Turskoj “bačena fetva”. Nakon utakmice bijesni Turci optuživali su ga za namještaljku i tražili ispis njegovih telefonskih poziva.