Fudbal

Izvršni odbor NSBiH se odlučio kockati: Baždareviću puna podrška

14/09/2017

Mehmed Baždarević dobio je i sedmu priliku da na klupi BiH pokuša dobiti ozbiljnu reprezentaciju. Izvršni odbor NSBiH dao je danas punu podršku Baždareviću, u preostale dvije utakmice kvalifikacija za SP, protiv Belgije i Estonije.

Danas je u Sarajevu održana 12. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH.

Na sjednici je bilo prisutno 14. članova Izvršnog odbora, član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz i savjetnik Izvršnog odbora za pitanje nogometa Zvjezdan Misimović.

Nakon diskusija jednoglasno su usvojeni:

  • Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 11. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 24. 08. 2017. godine,
  • Usvojen je izvještaj selektora „A“ tima, Mehmeda Baždarevića, sa proteklih kvalifikacionih utakmica protiv Kipra i Gibraltara. Za predstojeće kvalifikacione utakmice koje naša reprezentacija igra sa Belgijom u Sarajevu i Estonijom u Talinu daje se puna podrška selektoru, stručnom štabu i reprezentativcima. Zaključeno je da je potrebno iskoristiti sve potencijale i kapacitete u NS/FS BiH, kako bi se provođenjem neophodnih aktivnosti stvorili svi potrebni preduslovi za pripremu i odigravanje utakmica koje se igraju narednog mjeseca.
  • Pored izvještaja za „A“ selekciju, usvojen je i izvještaj selektora „U-21“ selekcije, Vinka Marinovića, sa kvalifikacione utakmice protiv Rumunije i prijateljske utakmice protiv Crne Gore.
  • Informacija o finansijskoj situaciji NS/FS BiH;
  • Informacija o aktivnostima za narednu kvalifikacionu utakmicu protiv Belgije koja će se odigrati 07.10.2017. godine na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu.

Kako smo jutros i najavili nijedna od OVIH tema nije se našla na dnevnom redu!

Za koga njih šestorica navijaju, Grčku ili BiH?

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.