istorijski uspjeh, istorijske premije

Kapiten Sarajeva naupunio džepove do vrha

Kako se navodi u saopćenju, Upravni odbor usvojio je predložene kriterije za raspodjelu nagrade, koje je pripremio direktor A reprezentacije u dogovoru sa selektorom i kapitenom makedonske reprezentacije

Upravni odbor Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije (FFM) odlučio je da nagradi najveći uspjeh – plasman makedonske nogometne reprezentacije na EURO 2020 isplatom najveće premije u historiji sporta te zemlje.

Nogometaši i stručni štab A reprezentacije Makedonije dobit će ukupne premije od 4,2 miliona eura za plasman na Evropsko prvenstvo.

Igrači i stručni štab Sjeverne Makedonije već su inkasirali skoro milion eura za osvajanje prvog mjesta u grupi D Lige nacija i trećeg mjesta u kvalifikacijama za Euro 2020, a današnjom odlukom FFM-a, Savez će im do kraja godine isplatiti dodatnih 3 miliona i 200.000 eura za osigurano mjesto na Evropskom prvenstvu.

Kako se navodi u saopćenju, Upravni odbor usvojio je predložene kriterije za raspodjelu nagrade, koje je pripremio direktor A reprezentacije u dogovoru sa selektorom i kapitenom makedonske reprezentacije.

“Kada pogledamo šta je Fudbalski savez Makedonije doživio i postigao 2020. godine, zaista imamo čime da se ponosimo. Makedonska reprezentacija ujedinila je cijelu zemlju i donijela nam najveću nogmetnu radost od nezavisnosti. Kapiten Pandev i svi reprezentativci apsolutno zaslužuju novčanu nagradu. U svim onim trenucima na putu do Evropskog prvenstva, kada su igrači igrali i borili se za našu fudbalsku historiju, nikad se nije razmišljalo o novcu. Ali, sada je vrijeme da Upravni odbor cijeni uspjeh i pokušava na ovaj način odati priznanje i pozitivno utjecati na dalju atmosferu u nacionalnom timu. Znam da su teška vremena, ali Nogometni savez će i dalje raditi i ponosni smo na sve što smo zaradili i što smo platili”, rekao je predsjednik FFM-a Muammed Sejdini.

Podsjećamo, na svom premijernom velikom takmičenju Sjeverna Makedonija će narednog ljeta igrati u grupi s Nizozemskom, Austrijom i Ukrajinom. U dresu Sjeverne Makedonije igra i kapiten FK Sarajevo Krste Velkoski.