Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP: Niko se večeras nije pridružio Belgijancima VIDEO

engleska slovacka
FOTO Andy Hooper / Daily Mail

Diljem Evrope u ponedjeljak navečer su odigrane utakmice 8. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, po grupama “C”, “E” i “F”, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “C”, Njemačka je na “Mercedes-Benz Areni” u Stuttgartu upisala visoku pobjedu od 6:0 protiv selekcije Norveške.

U istoj grupi, Sjeverna Irska je kao domaćin u Belfastu savladala Češku sa 2:0, dok su fudbaleri Azerbejdžana kao domaćini savladali San Marino sa 5:1.

U okviru grupe “F”, Engleska je na “Wembleyu” u Londonu sa 2:1 slavila protiv reprezentacije Slovačke, dok je Škotska na “Hampden Parku” u Glasgowu bila bolja od Malte sa 2:0.

U istoj grupi, selekcija Slovenije je na stadionu “Stožice” u Ljubljani savladala reprezentaciju Litvanije sa 4:0.

Crna Gora je u grupi “E” u Podgorici pobijedila reprezentaciju Rumunije sa 1:0, dok je Poljska na stadionu “Narodowy” u Varšavi savladala Kazahstan sa 3:0.

Reprezentacija Danske je u istoj grupi u gostima savladala selekciju Armenije sa 4:1.

Podsjećamo, Belgija je prva selekcija koja osigurala plasman u Rusiju iz evropske zone kroz kvalifikacije, nakon što je sinoć u našoj grupi savladala Grčku s 2:1.

U utorak su na programu sljedeći mečevi kvalifikacija: Austrija – Gruzija, Makedonija – Albanija, Island – Ukrajina, Irska – Srbija, Italija – Izrael, Kosovo – Finska, Lihtenštajn – Španija, Moldavija – Vels i Turska – Hrvatska.