Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

katar 2022

L'Equipe sastavio tim od 11 najgorih igrača na Mundijalu, predvodi ih Bale

Osijek: Trening nogometne reprtezentacije Walesa
07.06.2019., Stadion Gradski vrt, Osijek - Trening reprtezentacije Walesa. Gareth Bale. "nPhoto: Davor Javorovic/PIXSELL

Najveća zvijezda u tom odabiru je velški kapiten Gareth Bale, koji je zabio jedan gol iz penala

L'Equipe je izabrao najgori sastav Svjetskog prvenstva u Kataru. Najveća zvijezda u tom odabiru je velški kapiten Gareth Bale, koji je zabio jedan gol iz penala.

Na golu je njegov suigrač Wayne Hennessey, koji je primio šest golova u tri utakmice. Wales je završio posljednji u skupini s Engleskom, SAD-om i Iranom.

Dominiraju Poljaci

U odbrani je iranski stoper Hossein Kanaani u tandemu s Katarcem Boualemom Khoukhijem. Iranska i katarska odbrana primile su po sedam golova, a Katar je u svojoj skupini završio posljednji, iza Nizozemske, Senegala i Ekvadora. Desni bek je Poljak Matty Cash, a lijevi Belgijanac Yannick Carrasco. Poljaci su ispali u osmini finala od Francuske, a Belgija je ostala iz Maroka i Hrvatske u skupini.

U veznoj liniji su Poljaci Krystian Bielik i Piotr Zielinski. Poljska je u osmini finala ispala od Francuske, a mnogi su kritizirali njezin defenzivni stil igre, nazvavši ga najružnijim nogometom na prvenstvu. Na desnom krilu je Danac Andres Skov Olsen, čija je reprezentacija ispala u skupini iza Francuske, Australije i Tunisa.

Bale najveća zvijezda

Napad čine Gareth Bale i Kostarikanac Anthony Contreras. Bale je najveća zvijezda ove jedanaestorice, a na Mundijalu je protiv SAD-a poentirao iz penala u prvome kolu i to je bilo sve od njega. Contrerasova Kostarika je Mundijal završila s pobjedom i dva poraza, ali i bez učinka svog isturenog napadača, prenosi Index.