Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2020

Lukakua nisu pustili u bolnicu do Eriksena: “Danas prekidamo utakmicu zbog njega”

lukaku-eriksen (1)

Romelu Lukaku otkrio je da će se podršci Eriksenu pridružiti i igrači obje ekipe

Šok u cijelom svijetu izazvalo je rušenje Christiana Eriksena na utakmici njegove Danske i Finske na Euru prije četiri dana. Liječnici su nakon toga jedva spasili život danskom asu, koji je preživio srčani udar.

Nakon te utakmice u Kopenhagenu, koja se nastavila nakon što je Eriksen odvezen u bolnicu i u kojoj je Finska pobijedila 1:0, igrali su Belgija i Rusija (3:0). Romelu Lukaku postigao je dva gola, a prvi je posvetio teško stradalom klupskom saigraču iz Intera. Nakon što je zabio, dotrčao je do kamere te prema njoj rekao: “Chris, volim te!”

Danas od 18 sati, također u Kopenhagenu, igraju Danska i Belgija. Navijači domaćina najavili su da će u 10. minuti prirediti ovacije za Eriksena. On se oporavlja od posljedica infarkta u bolnici Rigshospitalet, koja se nalazi jako blizu stadiona Parken, pa navijači žele da Eriksen čuje podršku koju će dobiti.

Romelu Lukaku otkrio je da će se podršci Eriksenu pridružiti i igrači obje ekipe: “U 10. minuti utakmice izbacit ćemo loptu iz igre i aplaudirati, to će biti naša poruka ohrabrenja Chrisu. Mnogi reprezentativci Belgije igrali su ili igraju s njim i jako nas je pogodilo to što mu se dogodilo.”

Lukaku je otkrio i da je želio posjetiti Eriksena u bolnici: “Htio sam napraviti to, ali mi nisu dopustili zbog covid-protokola. Uostalom, najbitnije je da Chrisa što prije posjete članovi njegove porodice, a mi ćemo se već vidjeti. Baš mi je maloprije poslao poruku da je dobro, a ja sam mu rekao da me nazove kad god zaželi. Poslat ću mu poruku neposredno prije utakmice.”