Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Messi: Moj san je vratiti se jednog dana u argentinski fudbal

messi

Lionel Messi uživa na vrhuncu slave i sanja dan kada će se vratiti u rodnu Argentinu i tamo zaigrati fudbal, igru u kojoj je ponajbolji pojedinac u historiji.
Argentinski fudbalski as Messi je u ponedjeljak dobio prestižnu FIFA nagradu Zlatnu loptu i tako zaokružio perfektnu godinu u kojoj je u dresu Barcelone osvojio pet trofeja

„Posebno je zadovoljstvo osvojiti ovo priznanje nakon što sam dvije godine gledao kako ga uzima Cristiano Ronaldo. Nevjerovatno je da mi je ovo peta Zlatna lopta. To je mnogo više od onoga što sam ikada moga i maštati u djetinjstvu“, izjavio je Messi u intervjuu za službeni portal FIFA-e.

Ističući kako su se napori isplatili i kako je nakon teškog perioda na otvaranju, sezona završena veoma uspješno, Messi je kazao da je izuzetno sretan i da je mnogo naučio o fudbalu i životu od 2009. godine kada je osvojio prvu nagradu za najboljeg fudbalera godine u svijetu.

„Želio bih da se zahvalim svim ljudima koji me vole, koji me prate u Barceloni, Argentini i širom svijeta. Želim podijeliti ovo priznanje sa njima jer su i oni zaslužni“, kazao je Messi.

Na upit da komentira svoj odnos sa saigračima Luisom Suarezom i Neymarom u vrhu Barceloninog napada, Messi je kazao da se trio dobro uklopio i da to donosi rezultate na terenu.

„To je sve plod dobre hemije među nama na terenu i van njega i karaktera kakvi jesmo. Sva trojica želimo najbolje timu, a to je najvažnije od svega drugog“, rekao je Messi.
Upitan da uporedi Suareza sa napadačima sa kojima je igrao tokom karijere, Messi je kazao da je to teško jer je igrao sa mnogima, ali da zasigurno može reći da je Suarez najbolji svjetski napadač koji trenutno igra.

Messi je također izrazi nadu da će i u nacionalnom timu Argentine uskoro osvojiti neki trofej nakon što su poraženi u nekoliko finala. Ističući da ih ove godine očekuje Copa America, Messi je naglasio da u reprezentaciji mnogo rade i nadaju se da je došlo vrijeme kraja crne serije bez pehara. Osvrnuvši se na pasioniranost Argentinaca za fudbal, Messi je istakao da je uvijek govorio da mu je želja da se jednog dana vrati u argentinski fudbal.

„Uvijek sam to govorio. To je bio i moj dječački san jer sam u ranoj mladosti morao napustiti zemlju i početi karijeru u Evropi. Šta će se kasnije desiti samo Bog zna“, zaključio je Messi.