Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milošević: Poziv sam zaslužio igrama na terenu

milosevic

Veznjak Konyaspora i novi reprezentativac BiH Deni Milošević izjavio je za Blic da je poziv u A selekciju naše zemlje želio zaslužiti dobrim igrama i ponašanjem na terenu, što mu je, kako je rekaom na koncu i uspjelo.

– Poziv u reprezentaciju bio je moj dečački san. Sada se ostvario, i mogu samo reći da sam presetan zbog toga, te da mi je velika čast zaigrati sa vrhunskim igračima koji čine bh. selekciju. Nadam se da ću svojom igrom opravdati povjerenje selektora Baždarevića, kako bih poziva bilo i u budućnosti. Nadao sam se, ali nisam pretjerano razmišljao o tome da li ću biti pozvan, već sam se trudio da igram što bolje. Odigrao sam veliki broj utakmica, kako za Konyaspor, tako i za mladu reperezentaciju, a u glavi sam uvek imao ideju, ako budem dobro igrao, poziv će doći sam od sebe i mislim da sam ga zaslužio na najbolji način, zalaganjem na terenu, kazao je.

Dodao je i da je redovno pratio igre reperezentacije i da je po svemu viđenom uvjeren da BiH ima potencijal da obezbijedi plasman na Svjetsko prvenstvo.

– Redovno sam pratio sve utakmice, nažalost malo nas je sreća zaobišla protiv Grčke, posebno u prvom meču, ali to se mora vratiti u nekoj drugoj utakmici. Imamo vrhunske igrače, imamo i želju i motiv, tako da sam uvjeren da protiv Kipra i Gibraltara možemo ostvariti pobjede koje bi nam povećale šanse da izborimo baraž, kroz koji bi pokušali ostvariti plasman u Rusiju, optimista je Milošević.