Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EP

Nijemci slomili Sjevernu Irsku, Slovenci do tri boda u nadoknadi, Pandev i dalje zabija

njemacka

Ovom pobjedom Nijemci su dostigli svog večerašnjeg protivnika na tabeli, te prvo mjesto dijele sa 12 bodova

Nogometna reprezentacija Njemačke je golovima Halstenberga u 48. i Gnabryja u 93. savladala Sjevernu Irsku u okviru 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bila je to jedna od devet utakmica odigranih večeras od 20:45 sati, dok je u ranijem terminu Hrvatska remizirala kod Azerbejdžana odigravši 1:1.

Ovom pobjedom Nijemci su dostigli svog večerašnjeg protivnika na tabeli, te prvo mjesto dijele sa 12 bodova.

Holandija je u okviru ove grupe rutinski savladala Estoniju sa 4:0.

Sjeverna Makedonija je sa 2:0 slavila na gostovanju kod Latvije i tako se vratila u igru za EURO. Golove za Makedonce su postigli legendarni Goran Pandev u 14. i Bardhi u 17. minuti.

Nakon večerašnje pobjede, Makedonci su se na tabeli izjednačili sa Izraelom, te obje reprezentacije imaju po osam bodova.

Slovenci su slavili večeras upravo protiv Izraela. Bilo je 3:2, a gol odluke postigao je Verbić u sudijskoj nadoknadi utakmice. Za Sloveniju je još pogodio Bezjak, dok je strijelac prvog gola bio, također, Verbić. Kod Izraela u listu strijelaca su se upisali Natcho i Zahavi.

Slovenija je na tabeli preskočila Austrijance i sada ima 11 bodova, dva manje od prvoplasirane Poljske koja večeras kod kuće nije uspjela doći do tri boda.

Poljaci su, naime, protiv Austrije odigrali 0:0.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti visoku pobjedu Belgije nad Škotskom od 4:0, te slavlje Slovačke na gostovanju kod Mađarske koju su porazili sa 2:1.

U utorak su na programu sljedeći mečevi kvalifikacija za EURO 2020: Albanija – Island, Engleska – Kosovo, Francuska – Andora, Litvanija – Portugal, Luksemburg – Srbija, Moldavija – Turska i Crna Gora – Češka.