Fudbal

kenneth zseremeta

Nogometašice Venecuele optužile trenera za seksualno zlostavljanje: “Pravo je čudovište”

06/10/2021

Venecuelanke su optužile 55-godišnjeg trenera za seksualno uznemiravanje i opisale ga kao pravo "čudovište"

Dvadeset četiri nogometašice reprezentacije Venecuele putem društvenih mreža otkrile su pravu sliku bivšeg trenera Kennetha Zseremete.

Venecuelanke su optužile 55-godišnjeg trenera za seksualno uznemiravanje i opisale ga kao pravo “čudovište”, objavila je francuska novinska agencija AFP.

– Prošle godine jedna saigračica nam je priznala da ju je Zseremeta seksualno zlostavljao kada je imala samo 14 godina – napisale su venecuelanske nogometašice u zajedničkom saopćenju koje je objavila prva zvijezda i napadačica Atletico Madrida Deyna Castellanos.

– Odlučile smo prekinuti šutnju i otkriti pravu sliku bivšeg trenera, koji je fizički i psihički maltretirao igračice i seksualno ih zlostavljao tokom svog mandata – napisale su venecuelanske nogometašice o sada 55-godišnjem bivšem treneru, dodajući da su mnoge glumice priznale da ih je Zseremeta psihički i fizički maltretirao i uvjetovao njihovo mjesto u reprezentaciji ucjenama.

Nogometašice Venecuele otkrile su da su znali za postupke bivšeg trenera, ali venecuelanski savez nije odgovorio, pa sada traže od Međunarodne nogometne asocijacije (FIFA), Južnoameričkog nogometnog saveza (Conmebol) i svih drugih nacionalnih saveza da mu zabrane rad u nogometu.

Zseremeta, rođen u Panami, koji također ima venecuelanski pasoš, bio je selektor različitih venecuelanskih odabranih vrsta između 2008. i 2017. Potom je otišao u Dominikansku Republiku, a od prošle godine je bio selektor ženske reprezentacije Paname.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.