Fudbal

treneri nakon derbija

“Hvala Slobodi što nije dobila nijedan žuti karton”

15/08/2020

Čestitke FK Željezničar na pobjedi, imali smo mnogo situacija za postizanje golova, no imamo problema prema naprijed gdje nemamo ”killera”

Fudbaleri Željezničara su u okviru 4. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Slobodu sa 2:0, u glavnim ulogama isti dvojac kao i u prošlim pobjedama. Semir Štilić (dvije asistencije) i Mustafa Mujezinović (gol). Dodao je gol ovaj put i Ivan Lendrić. Nakon meča trener Želje Amar Osim je izjavio da se njegova ekipa malo mučila.

Kako je istakao, Plavi nisu djelovali previše svježe, ali da su ovo važna tri boda.

“Mislim da smo otvorili utakmicu jako dobro i nakon toga smo imali finu poziciju da riješimo utakmicu ranije iz mnogih razloga. Dozvolili smo Slobodi da se vrati u utakmicu i da nas počne ugrožavati. Imali su svojih situacija koje su mogle gore završiti, na sreću nisu, pa je na kraju Mujezinović lijepim golom riješio susret. Zahvaljujem Slobodi jer su kao ”autsajderi” i nisu dobili nijedan žuti karton na utakmici. Mučili smo se na utakmici, ali su oni svojom energijom i voljom, te željom za napadima učinili utakmicu neizvjesnom”, rekao je Osim.

“Gledajući današnju utakmicu ne mogu biti najzadovoljniji nekim stvarima prvenstveno fizičkom spremom, iako smo imali dan više odmora od Slobode. Nismo bili specijalno svježi što nije dobro uopće, ali treća utakmica u posljednjih osam dana, možda je to. Imamo igrače koji su u solidnoj formi. Ne volim razmišljati o Izraelcima dok se ne riješi Mladost. Pokušat ćemo tu petu pobjedu ostvariti i otići na reprezentativnu pauzu sa 15 bodova što bi bilo odlično za nastavak”, izjavio je strateg Željezničara.

S druge strane, Gradimiru Crnogorcu je samo preostalo da čestita Plavima.

“Čestitke FK Željezničar na pobjedi, imali smo mnogo situacija za postizanje golova, no imamo problema prema naprijed gdje nemamo ”killera”. Svi znate u kakvoj smo situaciji sa stabilizacijom kluba, ali mislim da smo namučili Željezničar. Pohvale idu za moje igrače, sljedeće kolo igramo u Mostaru, daćemo sve od sebe da ostvarimo što je bolji rezultat”, kazao je trener Slobode.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.