Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi trener Jana Oblaka: Zbog njega sam dobio otkaz

atletico oblak222

Brane Oblak, prvi trener u karijeri Jana Oblaka, golmana Atletico Madrida kojem mnogi zamjeraju što je branio loše tokom izvođenja jedanaesteraca protiv Real Madrida u finalu Lige prvaka, istakao je kako Jan nije bio na visini zadatka kada su se izvodili udarci s bijele tačke.

“Sve što je trebao odbraniti u regularnom dijelu utakmice je odbranio, ali istina je, kad je trebao skinuti nešto s bijele tačke, nije ga bilo. Ipak, to je stvar kilometraže. Kod golmana je iskustvo najvažnije, a ono je ipak važno kad ti pucaju najbolji igrači na svijetu kao što su Ronaldo i društvo. On je jedan od najtalentovanijih golmana u Evropi i ako ne bude imao problema s povredama, bit će sjajan, ne sumnjam, ali za sada mu još nedostaje više utakmica”, rekao je njegov prvi trener u karijeri.

Istakao je da je dobio otkaz kada je Janu dao priliku u slovenskoj Olimpiji.

“Ja sam mu dao priliku u Olimpiji, imao je tad samo 16 godina, ali je ipak bio igrač utakmice. Na kraju su me i smijenili zbog njega. Uvijek su me zapitkivali zašto ne stavljam Damira Botonjiča jer je, tvrdili su, bolji golman. Rekao sam im ‘nema šanse, taj mi pušta utakmice, stavljat ću Oblaka’. Ubrzo je otišao u Benficu i pred njim je velika budućnost, a ja sam dobio otkaz”, rekao je uz osmijeh bivši reprezentativac Jugoslavije.

Real Madrid je u finalu Lige prvaka na San Siru u subotu boljim izvođenjem penala pobijedio Atletico i osvojio 11 naslov, nakon što je u regularnom toku utakmice bilo 1:1.