Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roma za Asmira Begovića spremna izbrojati 14 miliona eura

begovic

Vratar reprezentacije BiH i člana engleske Premier lige Stoke Cityja, Asmir Begović, meta je italijanskog viceprvaka Rome.

Begović (27), koji se smatra jednim od najtraženijih vratara Evrope, želja je mnogih klubova diljem starog kontinenta, a prema pisanju portala ForzaItalianFootball.com Romin sportski direktor sastao se s agentom BiH golmana, te je rimska Vučica za njega spremna ponuditi oko 14 miliona eura.

Stoke City je već u svoje redove doveo Jacka Butlanda, a tu je otprije i Jakob Haugaard, te konkurencija te dvojice vrlo dobrih vratara upućuje na to da bi Begović mogao napustiti stadion Britannia, o čemu se već nekoliko sezona nagađa.

Ipak, sam je Begović nedavno izjavio i kako će prvo pregovarati sa sadašnjim klubom oko novog ugovora, a tek ako se ne uspiju dogovoriti, saslušat će ostale ponude.

Begović nije jedini reprezentativac BiH za kojeg se Roma interesuje. Posljednja dva dana italijanski mediji pišu o velikom zanimanju za Edinom Džekom koji bi vrlo lako mogao završiti u rimskoj prijestonici.