Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Seria a

Ronaldo na udaru kritika uprkos pobjedi: “Ovo mu je jedna od najgorih utakmica u dresu Juventusa”

Fudbaleri Juventusa su u derbiju 16. kola Serie A savladali Milan na San Siru rezultatom 3:1

Dvostruki strijelac za Juventus je bio bivši napadač Fiorentine Federico Chiesa, dok je pobjedu gostiju potvrdio Weston McKennie u 76. minuti. Za Milan je pogodak postigao Davide Calabria.

Nakon susreta su legendarni defanzivac Intera Giuseppe Bergomi i slavni trener Fabio Capello komentarisali igru Cristiana Ronalda. On je za Juventus odigrao cijeli susret, ali bez učinka.

“Ovo je možda njegova najgora ili jedna od najgorih utakmica u dresu Juventusa. Juventus je pobijedio bez njega”, kazao je Capello, dok se Bergomi nadovezao:

“Kada je ritam visok, Ronaldo se muči, tako je bilo i protiv Atalante.”

Ronaldo je ove sezone u 16 odigranih utakmica za Juventus u svim takmičenjima postigao 18 golova uz dvije asistencije.

Klub iz Torina je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto s 30 bodova. Ima sedam bodova manje i utakmicu manje od vodećeg Milana.

Priliku da začepi usta kritičarima, kao što je to često znao raditi, imat će već u nedjelju, kad Juventus na domaćem terenu čeka za njega idealnu ekipu, Sassuolo.

Ronaldo je protiv njih zabijao u 3 od zadnje 4 utakmice, tako da bi i ovaj put mogao opravdati epitet jednog od najboljih fudbalera u historiji.

Najveće iznenađenje ove sezone nalazi se samo bod ispod Juventusa na tabeli, pa nas sigurno čeka zanimljiv duel u kojem gosti neće doći sa bijelom zastavom, pa je privlačna i MOZZART kvota na oba tima daju gol.

MOZZART nudi sjajne kvote za ovaj meč, pogledajte ih na sljedećem linku.