Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

seria a

Siniša Mihajlović dobio otkaz

sinisa mihajlovic ss

U karijeri je vodio Bolognu, Cataniju, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, Milan, Torino i lisabonski Sporting

Blogna je smijenila trenera Sinišu Mihajlovića (53). Osvojila je tri boda u prvih pet kola Serie A i još ne zna za pobjedu.

Srpski trener u dva je navrata bio trener Bologne. Prvi put vodio je Bolognu prije 14 godina, a u drugom mandatu je vodio taj klub od 2019. godine. Bolognu je vodio u 130 utakmica, a ostvario je 43 pobjede, 34 remija i 53 poraza.

Kao moguće zamjene za njega spominju se Thiago Motta, Claudio Ranieri i Roberto de Zerbi.

Mihajlović se i dalje bori protiv leukemije. 26. marta na iznenađenje svih sazvao je konferenciju za medije i saopćio da se treba ponovno podvrgnuti liječenju kako bi izbjegao pogoršanje stanja koje ga je zadesilo u julu 2019. godine, kada je hospitaliziran zbog akutne mijeloične leukemije.

U karijeri je vodio Bolognu, Cataniju, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, Milan, Torino i lisabonski Sporting.

Kao igrač bio je član Borova, Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lazija i Intera. Za Srbiju je odigrao 63 utakmice i zabio deset golova.