Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Juventusa potvrdio: Da, pregovaramo s Mandžukićem

Atletico Madrid vs Real Madrid

Trener Juventusa Massimiliano Allegri izjavio je da torinski klub pregovara s napadačem Atletico Madrida Marijom Mandžukićem.

On je to potvrdio u intervjuu za “La Gazzettu dello Sport”, istovremeno priznavši da će biti teško odbiti ogromnu ponudu za veznjaka Paula Pogbu.

Govoreći o budućnosti Carlosa Teveza, trener je naglasio da je na Argentincu odluka hoće li napustiti Torino.

[pull_quote_right]Govoreći o dva najbolja igrača “Stare dame” Pogbe i Teveza, trener je kazao da će biti teško odbiti ogromnu ponudu za Francuza, dok će Argentinac odlučiti o svojoj budućnosti[/pull_quote_right]

Ukoliko bi, nastavio je, klub morao prodati Španca Alvara Moratu, onda bi morala doći ponuda od 80 miliona eura.

– Moramo računati na njega, kao i na Kingsleya Comana, koji je još jedan mladić iznimne kvalitete – rekao je Allegri, dodavši da je Juventus u potrazi za kvalitetnim playmakerom.

U tom slučaju posebno je izdvojio Brazilca Oscara koji igra u Chelseau.

– Istina je da sam od uprave zatražio kreativnog veznog igrača. Sviđa mi se Oscar. On je igrač koji može napraviti razliku na evropskoj sceni. Osim njega, istakao bih i Isca, Javiera Pastorea, Angela Di Mariju i Tonija Kroosa – dodao je Allegri.

tevez_allegri

Tevez i Allegri

Kada su u pitanju napadači, Italijan je rekao da nema mnogo izbora na tržištu.

– Tu je Mandžukić, Higuain i još nekolicina. Mandžukić bi bio dobar dodatak za naš napad – prokomentarisao je.

Govoreći o dva najbolja igrača “Stare dame” Pogbe i Teveza, trener je kazao da će biti teško odbiti ogromnu ponudu za Francuza, dok će Argentinac odlučiti o svojoj budućnosti.

– To je odluka kluba a ne trenera, ali će sigurno biti teško reći ne ogromnoj ponudi. Ukoliko Pogba ostane on to mora učiniti s pravim pristupom, bez kajanja, jer ono što smo postigli prethodne sezone je samo početak. Ponavljam, ko god ostane u klubu mora znati će rad u narednoj sezoni biti još intenzivniji – zaključio je.

Allegri je na klupi Juventusa zamijenio Antonia Contea prošlog ljeta.

U prvoj sezoni s torinskim timom je osvojio italijansko prvenstvo, kup, te igrao finale Lige prvaka gdje je izgubio od Barcelone.