za deset dana

Zbog koronavirusa odgođen početak nogometnog prvenstva Slovenije

Fudbal-lopta

Odbor za hitne predmete nogometnog saveza objavio je da će se utakmice u Sloveniji u svim ligama nakon početka prvenstva održavati bez prisustva publike

Zbog potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom za deset je dana odgođen početak takmičenja u prvoj slovenskoj nogometnoj ligi pa će se prve utakmice igrati 22. avgusta, deset dana kasnije nego što se predviđalo, odlučio je u utorak Slovenski nogometni savez (NZS).

Dan uoči ranije planiranog početka prvenstva iz ljubljanske Olimpije, trećeplasirane u nedavno završenom prvenstvu u sezoni 2019./2020., objavljeno je da je preventivnim testiranjem otkrivena zaraza koronavirusom kod tri igrača zbog čega je nacionalni institut za javno zdravlje odredio obaveznu karantena za sve igrače i stručni štab.

Prije toga nekoliko zaraza potvrđeno je početkom mjeseca u okviru preventivnih pregleda igrača prve lige i u klubovima Domžale i Aluminij.

Odbor za hitne predmete nogometnog saveza objavio je da će se utakmice u Sloveniji u svim ligama nakon početka prvenstva održavati bez prisustva publike.

“Time želimo pokazati da smo svjesni ozbiljnosti situacije i da na prvo mjesto stavljamo sigurnost i zdravlje nogometaša i ostalih”, naveli su u Slovenskom nogometnom savezu, prenosi Hina.