Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

the rock

Isti glumac najplaćeniji na svijetu drugu godinu zaredom

the-rock

Taj bivši hrvač navodno je zaradio 87,5 miliona dolara

Dwayne Johnson ili popularni The Rock drugu je godinu zaredom proglašen najplaćenijim glumcem, piše časopis Forbes.

Taj bivši hrvač navodno je zaradio 87,5 miliona dolara u razdoblju između 1. juna 2019. i 2020. godine, uključujući i 23,5 miliona dolara od Netflixovog trilera Red Notice. Veliku je zaradu ostvario i od svoje fitness linije Project Rock.

Kad se zbroji zarada top deset najplaćenijih glumaca u protekloj godini, ispada da su zajedno zaradili 545,5 miliona dolara, a četvrtina te svote dolazi od kompanije Netflix, piše Forbes.

Johnsonov kolega iz filma Red Notice, Ryan Reynolds drugi je najplaćeniji glumac sa zaradom od 71,5 miliona dolara. Od Red Noticea je zaradio 20 miliona dolara te dodatnih 20 miliona od još jednog Netflixovog filma pod nazivom Six Underground.

Treći na popisu je glumac i producent Mark Wahlberg, koji je uprihodio 58 miliona dolara, dok je Ben Affleck na četvrtome, a Vin Diesel na petome mjestu najplaćenijih u svijetu glume.

Indijski glumac Akshay Kumar jedina je zvijezda Bollywooda koja se našla među top deset najplaćenijih glumaca na svijetu. On je na šestome mjestu sa zaradom od 48,5 miliona dolara.

U vrhu Forbesove liste su i Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler i Jackie Chan.

Popis s imenima najplaćenijih glumica još nije objavljen. Podsjetimo da je na vrhu prošlogodišnje liste bila Scarlett Johansson.