Ostali sportovi

Takmičenje prekinuto

Bh. bokseri i dalje u Londonu, sutra povratak u BiH

17/03/2020
Arhiva

Fetahović ističe da su u kontaktu sa čelnicima Olimpijskog komiteta BiH, koji su, kako je rekao, kupili karte kako bi se bh. bokseri sutra mogli vratiti kući

Bosanskohercegovačka bokserska delegacija, koja je u Londonu nastupila na kvalifikacijskom olimpijskom turniru koji je zbog epidemiološke situacije prekinut, i dalje se nalazi u glavnom gradu Velike Britanije i sutra bi trebala da se vrati kući.

Kako je Feni kazao selektor Almedin Fetahović, bh. delegacija imala je povratne karte rezervirane za 25. mart, kao i sve ostale delegacije, ali je prekidom turnira nastala prava zbrka s obzirom na to da pojedinim reprezentacijama koje su krenule na aerodrom nije dozvoljen odlazak.

Fetahović ističe da su u kontaktu sa čelnicima Olimpijskog komiteta BiH, koji su, kako je rekao, kupili karte kako bi se bh. bokseri sutra mogli vratiti kući.

– Neke delegacije krenule su na aerodrom ali im nije dozvoljeno da putuju s obzirom na to da su karte rezervirane za 25. mart, a oni su prebačeni u izloaciju. Mi smo još u hotelu i nadam se da ćemo sutra moći da se vratimo kući. Hvala Olimpijskom komitetu BiH koji nam je nabavio karte – kazao je Fetahović¸i naglasio da će po povratku u BiH ispoštovati odluku o samoizolaciji.

Na turniru u Londonu nastupila su četiri bh. boksera: Adem Fetahović, Džemal Bošnjak, Radenko Tomić te Alen Rahimić koji živi u Njemačkoj i koji se već vratio kući. U vodstvu puta su Almedin Fetahović i Milenko Tomić.

 

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.