Červar objavio konačan spisak za EP, otpala i dva Hercegovca

cervar

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je u četvrtak u Splitu popis od 16 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo, koje Hrvatska otvara u petak u Spaladium Areni protiv Srbije.

Hrvatsku će na Euru predstavljati vratari Mirko Alilović i Ivan Stevanović, desna krila Ivan Čupić i Zlatko Horvat, lijeva krila Manuel Štreek i Lovro Mihić, kružni napadači Igor Vori i Željko Musa, lijevi vanjski Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Stipe Mandalinić i Jakov Gojun, srednji vanjski Luka Cindrić i Igor Karačić, te desni vanjski Marko Kopljar i Luka Stepančić.

Iz prvobitnog popisa otpali su golman Ivan Pešić, te dva Hercegovca Marino Marić i Denis Buntić, kao Tin Kontrec, Halil Jaganjac i Šime Ivić.

“Nije lako ostaviti nekoga po strani, ali kao otac obitelji ja moram imati viziju kako bi došao do rezultata. Rukovodio sam se našim ciljem, trenutnom situacijom i stanjem igrača. Trener je onaj koji odlučuje i snosi najveću odgovornost. Sutra će biti 160. put da vodim Hrvatsku, a to nije malo, znači da ipak nešto znam”, kazao je Červar i dodao:

“Svi koji više nisu na spisku su u pripremi da mogu u svakom trenutku mogu uskočiti u reprezentaciju. Pravila su takva da već u Splitu možemo promijeniti dva igrača, kada odemo u Zagreb također još dva i u samoj završnici dva igrača. Dakle, ukupno možemo promijeniti čak šest igrača i na to smo računali. Ja vjerujem u sve moje igrače, u svih 22”.

Hrvatska EURO otvara u petak protiv Srbije u 20.30 sati.