Ostali sportovi

vlada ks

Delegacija Karate saveza BiH kod ministra Alikadića

25/06/2020

Selektor seniorske muške reprezentacije Denis Muhović je prezentirao vrlo tešku i kompleksnu situaciju kada je riječ o selekciji koju vodi i kojoj treba značajnija podrška kako Saveza

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić primio je danas delegaciju Karate saveza Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednik Karate saveza BiH Mujo Gec odao je zahvalnost Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo na dosadašnjoj izuzetno uspješnoj saradnji i činjenici da je jedina institucija koja nikada do sada nije iznevjerila svoje sportiste sa područja Kantona Sarajevo, bez čije pomoći bi mnoge aktivnosti sportskih saveza i klubova ostale nerealizovane.

Tema sastanka je upoznavanje ministra Alikadića s trenutnim aktivnostima Saveza, planovima u narednom periodu sa posebnim osvrtom na kvalitetnije rješavanje statusa bh. reprezentativaca i finansiranje njihovih nastupa pred predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2021.

Selektor seniorske muške reprezentacije Denis Muhović je prezentirao vrlo tešku i kompleksnu situaciju kada je riječ o selekciji koju vodi i kojoj treba značajnija podrška kako Saveza, tako i nadležnih institucija za sport, uz napomenu da je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevu uvijek davalo podršku kada je riječ o sportistima sa ovog kantona.

Nakon više konkretnih prijedloga delegacije Saveza, ministar Alikadić je izrazio spremnost te dao bezrezervnu podršku kada je riječ o sportistima s reprezentativnim statusom sa područja Kantona Sarajevo i radu svih reprezentativnih selekcija, sa akcentom na seniorskim reprezentacijama, te novinama ministarstva koje će značajno poboljšati status klubova sa vrhunskim sportskim rezultatima, saopćeno je iz Karate saveza BiH.

U delegaciji Saveza bili su potpredsjednik Mujo Gec, generalni sekretar Ramiz Potur, član Upravnog odbora Saveza Asmer Šeta i selektor Denis Muhović.

Iz Karate saveza BiH podsjećaju da su u ponedeljak imali sastanak i u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.