Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Jokić odveo Denver do historijske pobjede (VIDEO)

jokic

U takvoj utakmici, sasvim razumljivo, najbolje se snašao Nikola Jokić koji je postigao 30 poena i 14 skokova, uključujući koš za pobjedu

Denver Nuggetsi postali su tek 12. ekipa u historiji NBA lige koja je preokrenula zaostatak od 3:1 u seriji. U majstorici prvoga kruga pobijedili su Utah Jazz 80:78 košem Nikole Jokića 28 sekundi prije kraja.

Nakon šest utakmica dinamične napadačke košarke, u kojima su samo Jamal Murray i Donovan Mitchell po dvaput dosezali 50 poena, odlučujuća je zbog važnosti više podsjećala na bitke iz 90-ih. Oba su protivnika šutirala slabije od 40% iz igre te debelo ispod 30% za tricu.

U takvoj utakmici, sasvim razumljivo, najbolje se snašao Nikola Jokić koji je postigao 30 poena i 14 skokova, uključujući koš za pobjedu.

Uz Jokića, najzaslužniji za pobjedu Nuggetsa bio je Murray sa 17 poena, a najbolji kod Utaha bili su Mitchell s 22 koša i Rudy Gobert s 19 koševa i 18 skokova.

Nuggetsi će u polufinalu Zapada igrati s LA Clippersima, a serija počinje već u četvrtak. U Utahu mogu žaliti zbog propuštenog vodstva 3:1.