Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"K1 TV"

Jokićev otac objasnio zašto njegov sin neće igrati za Srbiju na OI

nikola-jokic

Pljuštale su i još uvijek pljušte uvrede na račun ponajboljeg igrača na svijetu, a danas se oglasio Jokićev otac Branislav i naveo tri razloga zbog kojih Nikola ne može igrati za Srbiju ovog ljeta

Nikola Jokić ima fenomenalnu sezonu iza sebe pošto je postao MVP NBA lige, zbog čega su ga slavili u njegovoj domovini.

Ipak, to slavlje u Srbiji je trajalo svega nekoliko dana, a onda su počele salve kritika na račun centra Denver Nuggetsa nakon što je objavljeno da neće igrati na Olimpijskim igrama za reprezentaciju Srbije.

Pljuštale su i još uvijek pljušte uvrede na račun ponajboljeg igrača na svijetu, a danas se oglasio Jokićev otac Branislav i naveo tri razloga zbog kojih Nikola ne može igrati za Srbiju ovog ljeta.

“Imam stav da mi kao porodica ne pričamo, a vi ste prvi kojima pričam više. Klub mu ne može zabraniti da igra za reprezentaciju, ali mu isto kaže da bi bilo dobro da mjesec ne uzima loptu u ruke, da ne ide u salu i da se u mjesec dana fizički i mentalno oporavi. Nikola bi već sad morao biti na pripremama i ne bi ispoštovao nijedan dio”, rekao je Branislav Jokić za K1 televiziju.

Zatim je rekao da je drugi razlog mentalno stanje, a treći je porodične prirode pošto jako brzo treba postati otac.

“Nikola mi je rekao da ga sve živo boli, da jednostavno ne može. Kada u glavi nisi spreman, teško možeš nešto na terenu. A imamo tu i najljepšu stvar, on treba postati otac. Poslije toga se treba vratiti u SAD gdje će mu žena roditi. Ona ne smije letjeti avionom kasnije, moraju krenuti ranije. To su sve te stvari. Njegova je odluka takva i mi ga podržavamo. Uvijek ima normalnih ljudi i onih kojima smeta sve u državi“, poručio je stariji Jokić.

Podsjetimo, Jokić je u posljednjih manje od godinu dana odigrao 109 utakmica.