Ostali sportovi

doboj istok

Obavljena dženaza bh. atletičaru Osmanu Junuzoviću

29/12/2020

Jednostavno bio je jedan od najboljih atletičara u BiH, što je poslije dženaze potvrdio i Amel Tuka naš rekorder na 800 metara

U Doboj Istoku danas je obavljena dženaza atletskom šampionu BiH Osmanu Junuzoviću, piše Dnevni avaz. Stotine ljudi se oprostilo od uzornog sportiste i mladića velikog karaktera, pa i naš šampion Amel Tuka, te predstavnik Atletskog saveza BiH.

U svojoj 28. godini otišao je atletski šampion, višestruki prvak BiH, osvajač brojnih odličja, uz sve to mladić s karakterom i vječitim optimizmom, 28-godišnji član atletske reprezentacije BiH i AK „Doboj Istok“ .

Izrazi saučešća porodici stižu sa svih strana. Osmanu je prekjučer u večernjim satima pozlilo, te je upućen u Dom zdravlja u Doboj Istok, a onda u Opću bolnicu u Gračanici, u kojoj je oko 23 sata umro. Reanimacija nije uspjela. Iz policije, ali i iz bolnice je saopćeno da Junuzović na tijelu nije imao tragove nasilja.

Foto: avaz.ba

Prije dvije godine, poslije jedne povrede, Osman je dugo ležao u bolnici, ali se vratio na stazu i nastavio osvajati medalje. Sa mlađim drugom Belminom Mrkanovićem, znao je dnevno pretrčati i po 20 kilometara, kako bi bio u kondiciji. Jednostavno bio je jedan od najboljih atletičara u BiH, što je poslije dženaze potvrdio i Amel Tuka naš rekorder na 800 metara.

– Dugo smo Osman i ja u Atletskoj reprezentaciji BiH, bio sam mu i kapiten. Radi se o čovjeku koji nije znao reći neću i ne mogu, za svakog je imao lijepu riječ, nikoga nikada nije mrko pogledao. Ovo je veliki gubitak, za porodicu prije svega, pa za bh.sport. Neka mu Allah podari džennet, rekao je Amel Tuka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.