Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

doboj istok

Obavljena dženaza bh. atletičaru Osmanu Junuzoviću

Jednostavno bio je jedan od najboljih atletičara u BiH, što je poslije dženaze potvrdio i Amel Tuka naš rekorder na 800 metara

U Doboj Istoku danas je obavljena dženaza atletskom šampionu BiH Osmanu Junuzoviću, piše Dnevni avaz. Stotine ljudi se oprostilo od uzornog sportiste i mladića velikog karaktera, pa i naš šampion Amel Tuka, te predstavnik Atletskog saveza BiH.

U svojoj 28. godini otišao je atletski šampion, višestruki prvak BiH, osvajač brojnih odličja, uz sve to mladić s karakterom i vječitim optimizmom, 28-godišnji član atletske reprezentacije BiH i AK „Doboj Istok“ .

Izrazi saučešća porodici stižu sa svih strana. Osmanu je prekjučer u večernjim satima pozlilo, te je upućen u Dom zdravlja u Doboj Istok, a onda u Opću bolnicu u Gračanici, u kojoj je oko 23 sata umro. Reanimacija nije uspjela. Iz policije, ali i iz bolnice je saopćeno da Junuzović na tijelu nije imao tragove nasilja.

Foto: avaz.ba

Prije dvije godine, poslije jedne povrede, Osman je dugo ležao u bolnici, ali se vratio na stazu i nastavio osvajati medalje. Sa mlađim drugom Belminom Mrkanovićem, znao je dnevno pretrčati i po 20 kilometara, kako bi bio u kondiciji. Jednostavno bio je jedan od najboljih atletičara u BiH, što je poslije dženaze potvrdio i Amel Tuka naš rekorder na 800 metara.

– Dugo smo Osman i ja u Atletskoj reprezentaciji BiH, bio sam mu i kapiten. Radi se o čovjeku koji nije znao reći neću i ne mogu, za svakog je imao lijepu riječ, nikoga nikada nije mrko pogledao. Ovo je veliki gubitak, za porodicu prije svega, pa za bh.sport. Neka mu Allah podari džennet, rekao je Amel Tuka.