rukometna reprezentacija

Obrvan skratio spisak, Zmajevi se okupljaju na Ilidži

rukometasi povratak sarajevo3 (1)

Izabranici Ivice Obrvana 29. aprila u Bugojnu dočekuju Njemačku, dok 2. maja u Gracu igraju protiv Austrije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u ponedjeljak na Ilidži, gdje će se priprema za posljednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Ivice Obrvana 29. aprila u Bugojnu dočekuju Njemačku, dok 2. maja u Gracu igraju protiv Austrije.

Obrvan je objavio skraćeni spisak igrača za ove duele, a na njemu su seljedeći igrači: Benjamin Burić (Flenburg), Admir Ahmetašević (Puente Genil), Nebojša Bojić (RD Ribnica), Alen Ovčina (Sloboda), Vedran Delić (Wilhelmshavener), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Mirko Herceg (Gyongyos), Dino Hamidović (Trimo Trebnje), Josip Perić (Eurofarm), Ivan Karačić (Maccabi Rishon), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Neven Stjepanović (Eurofarm), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Vladimir Vranješ (Brest Meškov), Senjamin Burić (Zagreb), Elmir Građan (Eurofarm), Edin Klis (Sloboda), Milan Vukšić (Izviđač), Stjepan Jozinović (Izviđač), Luka Perić (Borac) i Adin Faljić (Krivaja).

Utakmica sa Njemačkom igra se od 16.10 sati, dok je susret s Austrijancima na programu od 18 sati. Obje utakmice biće u direktnom prijenosu na BHT1 i Areni Sport.

Naša selekcija se trenutno nalazi na drugom mjestu grupe 2 sa četiri boda, dok je Njemačka već osigurala prvo mjesto u grupi. Na EP će se plasirati po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri nabjolja trećeplasirana tima.