Nakon saobraćajne nesreće

Ognjen Kuzmić van životne opasnosti, komunicira s porodicom

kuzmic

Operacijom su potpuno sanirane teške povrede gornje vilice, a već tokom današnjeg dana, Kuzmić bi mogao i po prvi put potpuno da se pridigne iz kreveta i stane na svoje noge

Košarkaški klub Crvena zvezda obavijestila je javnost da je zdravstveno stanje košarkaša Ognjena Kuzmića, koji je nedavno doživio saobraćajnu nesreću u Bosni i Hercegovini, znatno bolje i da komunicira sa članovima svoje porodice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Beogradski klub navodi da će košarkaš u ponedjeljak biti premješten iz šok sobe Urgentnog centra u Beogradu u odjeljenje intenzivne njege te zdravstvene ustanove.

“Kuzmić je od petka u potpuno svjesnom stanju, komunicira sa članovima svoje porodice i ljekarima koji su zaduženi za njegov oporavak”, navodi se u saopštenju kluba.

Prema procjenama ljekarskog tima, Ognjen je sada potpuno van životne opasnosti, nema negativnih promjena, niti bilo kakvih komplikacija i pogoršanja s povredama glave i grudnog koša.

“Operacijom su potpuno sanirane teške povrede gornje vilice, a već tokom današnjeg dana, Kuzmić bi mogao i po prvi put potpuno da se pridigne iz kreveta i stane na svoje noge, što je izuzetan pomak i napredak za samo sedam dana od kada je reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde prebačen u Beograd s teškim povredama opasnim po život”, naveli su iz kluba.

Klub je podijelio i informaciju koju je dobio od ljekara iz Banje Luke da se Bogdan Ilić, koji je zajedno s Kuzmićem nastradao u saobraćajnoj nesreći u nedjelju, probudio iz kome i oporavlja se.

Kuzmić i Ilić su 14. jula doživjeli tešku saobraćajnu nesreću u Bosni i Hercegovini, na putu između Banje Luke i Prijedora.