Počeo 19. međunarodni teniski turnir “Zenica Open 2018”

Zenica Open2018 2

Članovi Teniskog kluba Čelik iz Zenica domaćini su 19. međunarodnog teniskog turnira “Zenica Open 2018.”, koji se nalazi u kalendaru “Tennis Europe” za juniore i juniorke do 16 godina.

Turnir je počeo danas kvalifikacionim mečevima uz učešće oko 80 takmičarki i takmičara iz 12 evropskih zemalja i SAD-a, među kojima su i glavni nositelji turnira – Mađarica Paloma Kereszd koja je na 117. mjestu u Evropi, i srbijanski teniser Petar Teodorović, koji je na 138. mjestu uzrasta do 16 godina.

– U ovom trenutku ponosni smo jer održavamo tradiciju izuzetno kvalitetnog evropskog turnira za ovaj uzrast, a ujedno dajemo priliku svim domaćim talentiranim igračima da odmjere snage na međunarodnoj sceni. Sretni smo također što ćemo dogodine imati i dvadeseti turnir, kojim ćemo nastojati obilježiti kvalitetu okupljanja mladih i talentiranih sportista u našoj zemlji – kazao je za Fenu direktor turnira Damir Kukić.

Član organizacionog odbora turnira “Zenica Open 2018.” Mladen Andrić istakao je da zenički turnir postao već poznat u evropskim okvirima i da nastupi brojnih stranih i domaćih talenata potvrđuje značaj ove sportske manifestacije.

Finalni mečevi “Zenica Opena 2018.“ predviđeno je da se igraju u nedjelju na terenima Tenis centra SRC “Kamberovića polje” u Zenici.