Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednica Hrvatske na tribinama ispratila prvu pobjedu košarkaša

kolinda-hrvatska-kos
Prvu utakmicu hrvatske košarkake reprezentacije protiv Slovenije u sklopu Eurobasketa koje se održava u četiri evropske zemlje, došla je pratiti i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, te hrvatski premijer Zoran Milanović. Hrvatska je pobijedila rezultatom 80:73.

Slovenci su počeli sa vodstvom od prve minute utakmice, pri čemu se momčad Velimira Perasovića nije dobro snašla. No, u drugoj četvrtini, reprezentacija Hrvatske uspjela je brzom igrom i dodavanjima nadigrati Slovence i na odmor u poluvremenu otići sa šest koševa razlike, sa rezultatom 44:38.

hrvatska-slovenija

Razliku koja je ponekad presezala deset bodova, domaća ekipa uspjela je zadržati u većem dijelu drugog poluvremena, tako da je rezultat na kraju treće četvrtine bio 65:54.

Najbolji strijelac utakmice bio je hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon sa 20 postignutih koševa.

Sloveniju je došao bodriti velik broj navijača koji su, iako brojčano slabiji, često nadglasavali hrvatske navijače u kockastim dresovima.

Na tribinama se pojavila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Zoran Milanović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, bivši rukometaš Ivano Balić, ministar sporta Vedran Mornar i brojni drugi uzvanici.

hrvatska-slovenija1

Slovenija sutra u Zagrebu igra drugu prvenstvenu utakmicu protiv Gruzije, a Hrvatska će u zadnjem terminu natjecanja odigrati protiv Grčke.

Eurobasket 2015 igra se do 20. septembra u četiri europske zemlje: u Hrvatskoj, Njemačkoj, Latviji i Francuskoj.