Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor reprezentacije bih

Princ: Igrači koji su iznijeli teret kvalifikacija zaslužuju ići na Eurobasket

vedran princ

Nadamo se da će i Jusuf Nurkić biti sa nama na Evropskom prvenstvu, rekao je za Anadolu Agency (AA) Vedran Princ, direktor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine

Nakon odlično odigranih kvalifikacija najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine koji su izborili nastup na Eurobasketu koji će se igrati u septembru ove godine, čelnici Košarkaškog saveza BiH predano rade na pripremama za putovanje i nastup na najvećoj smorti Starog kontinenta. Postoji mogućnost da se prije priprema za samo prvenstvo reprezentativci okupe i odrade mini-ciklus, međutim sve je zasad upitno zbog problema koji se odnose na koronavirus.

“Vidjet ćemo hoćemo li zbog pandemije COVID-19 uspjeti organizovati te ljetne pripreme, iako smo i da do toga ne dođe, uvjereni da će pripreme za Evropsko prvenstvo biti kvalitetne, te da ćemo spremni i motivisani otići na završnicu“, rekao je za Anadolu Agency (AA) direktor muške košarkaške reprezentacije BiH Vedran Princ.

U svakodnevnom je kontaktu sa selektorom Vedranom Bosnićem, prateći formu i trenutno zdravstveno stanje svih reprezentativaca. Javnost u zemlji najviše interesuje hoće li reprezentacija na Eurobasketu moći računati na usluge najboljeg bh. košarkaša Jusufa Nurkića.

“Teško je danas govoriti o tome. Moramo sačekati i vidjeti hoće li njegov klub dati mu dopuštenje da se odazove i nastupi. Nadamo se da će biti sa nama, kao i svi mladići koji su iznijeli teret kvalifikacija. Oni zaslužuju biti tu i osjetiti takmičenje poput Eurobasketa. Nadam se, također, i da će svi biti zdravi. Uz pravu borbu, sa svima se možemo nositi, a i ako neko ne bude u mogućnosti da se odazove bez njega ćemo morati“, navodi Princ.

Omladinske selekcije Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti nove selektore, a očekuje se da će to biti dokazani stručnjaci iz naše zemlje.“Očekujem da ćemo uskoro i taj posao privesti kraju. Prijedlozi su nedavno otišli prema Stručnom savjetu Košarkaškog saveza, a sada je na potezu Upravni odbor. Riječ je o dobro poznatim trenerskim imenima i smatram da će ti stručnjaci u budućnosti praviti dobre stvari za bh. košarku“, kazao je Princ.