Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za Euro

Selektor Bjelorusije objavio spisak igrača za duel s BiH

rukometna lopta77

Ogled između BiH i Bjelorusije u Tuzli 12. juna ključan je za obje reprezentacije

Yuri Shevtsov, selektor rukometne reprezentacije Bjelorusije, objavio je spisak igrača na koje će računati u ogledima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv BiH i Finske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Shevtsov se odlučio za provjerene snage u duelima koji odlučuju o tome ko će iz grupe “5“ na EURO 2020, koji će se održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Postoji mogućnost da će iz grupe na EP otići tri reprezentacije, ali osvajač prvog i drugog mjesta biće u povlaštenom položaju prilikom žrijeba grupa.

Ogled između BiH i Bjelorusije u Tuzli 12. juna ključan je za obje reprezentacije. Pobjednik će osigurati jedno od prva dva mjesta u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo, a poraženi će morati čekati rasplet utakmica iz ostalih grupa kako bi saznao da li će biti među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, koje će također na smotru najboljih evropskih rukometaša.

Pripreme Bjelorusa počeće 28. maja, ali će se igrači koji igraju u inostranstvu odazvati nešto kasnije, tek nakon što završe sa klupskim obavezama.

Spisak: golmani: Viachaslau Saldatsenka (Constanta, Rumunija), Ivan Matskevich (Brest Meshkov), Aliaksei Kishou, Ivan Maroz (oba SKA Minsk); lijeva krila: Ivan Brouka (SKA Minsk), Andrey Yurinok (Brest Meshkov); desna krila: Maksim Baranau (Brest Meshkov), Mikita Vailupau (SKA Minsk), lijevi bekovi: Aleksej Shynkel (Motor, Ukrajina), Vladislav Kulesh (Vive Kielce, Poljska), Vadim Gayduchenko (St Raphael, Francuska); srednji bekovi: Alexander Podshivalov (Minden, Njemačka), Dzmitry Nikulenkau (SKA Minsk), Boris Pukhouski (Motor, Ukrajina), Artsiom Kulak (Brest Meshkov); desni bekovi: Siarhei Shilovich (Brest Meshkov), Artur Karvatsky (Zagreb, Hrvatska); pivoti: Artsem Karalek (Vive Kielce, Poljska), Viachaslau Bokhan (SKA Minsk) i Yuri Lukyanchuk (Cocks, Finska).