Senad Tuka, otac najboljeg bh. atletičara: Ponosan sam što se Amel u BiH vraća s medaljom

amel tuka

Senad Tuka, otac bh. atletičara Amela Tuke, koji je danas u finalnoj utrci na 800 metara osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, izjavio je za Anadolu Agency (AA) da je bio predivan osjećaj gledati sina kako osvaja bronzanu medalju.

“Stvarno je bio predivan osjećaj. Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Nikada nisam bio sretniji, još sam pod utiskom. Utrku smo gledali zajedno, ja, supruga, brat, njegova djeca. Svi smo se veselili nakon utrke, a bilo je i suza radosnica”, rekao je otac bh. atletičara.

Istakao je kako mu je najviše drago što se trud i naporan rad njegovog sina na kraju i isplatio.

[quote_center]On je sanjao da se takmiči na najvećim takmičenjima u svijetu. To mu se i ostvarilo. Sve mu se na kraju isplatilo. Sve se desilo onako kako je on želio. Drago nam je zbog njega da je uspio da ostvari san. To je bio njegov cilj, medalja, i to je ostvario[/quote_center]

“On je sanjao da se takmiči na najvećim takmičenjima u svijetu. To mu se i ostvarilo. Sve mu se na kraju isplatilo. Sve se desilo onako kako je on želio. Drago nam je zbog njega da je uspio da ostvari san. To je bio njegov cilj, medalja, i to je ostvario”, kazao je Senad.

Na kraju je napomenuo kako je vrlo ponosan što se Amel u BiH vraća s medaljom i što je obradovao na milione Bosanaca i Hercegovaca i drugih ljudi koji ga prate.

“Vidio sam njegov osmijeh nakon utrke i znam sigurno da je presretan i zadovoljan. To mi je najvažnije. Mi kao roditelji smo ponosni i sretni što imamo sina koja je među najboljim atletičarima u svijetu. Drago nam je da je osvojio medalju za BiH”, istakao je stariji Tuka.

Tuka je danas u finalnoj trci na 800 metara Svjetskog prvenstva u Pekingu osvojio treće mjesto s vremenom 1:46.30. Prvo mjesto je osvojio David Lekuta Rudisha iz Kenije s vremenom 1:45.84. Drugi je bio Poljak Adam Kszczot s vremenom 1:46:08.